Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση του Δήμου Δάφνης – Υμηττού για προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας

Αγαπητοί μας συμπολίτες,

Βρισκόμαστε ενόψει της αντιπυρικής περιόδου (1 ΜΑΪΟΥ ΕΩΣ 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ), γι΄ αυτό το λόγο σας γνωρίζουμε τα προληπτικά μέτρα πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, σύμφωνα με υπ΄ αριθμόν 20/2022 Πυροσβεστική Διάταξη, η οποία εγκρίθηκε από την υπ΄αριθ.οικ.17647/Φ.700.20/18.03.2022 Υπουργική Απόφαση του Υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (ΦΕΚ 1301/τ.Β΄/18.03.2022).

Στην ανωτέρω απόφαση αναφέρονται τα κάτωθι:

  • Οι ιδιοκτήτες, νομείς, επικαρπωτές και μισθωτές οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, εντός εγκεκριμένων ρυμοτομικών σχεδίων και οικισμών, υποχρεούνται να προβούν σε καθαρισμό των ιδιοκτησιών τους έως 04.2022
  • Σε περίπτωση μη τήρησης των υποχρεώσεων, οι υπόχρεοι καλούνται από τον οικείο δήμο, εντός προθεσμίας δέκα (10) ημερών να προβούν στις εργασίες καθαρισμού των χώρων.
  • Οι Δήμοι υποχρεούνται να διενεργούν τακτικούς ή έκτακτους ελέγχους, ύστερα από καταγγελία ή και αυτεπαγγέλτως, για διαπίστωση εκπλήρωσης ή μη των υποχρεώσεων των υπόχρεων.
  • Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων ισχύουν και εφαρμόζονται οι διοικητικές και ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την συνεργασία σας.

 

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος

 

Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος

Αναστασόπουλος Νικόλαος

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια