Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


(Βίντεο)Ανεξαρτητοποίηση & παραίτηση Αντιπροέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού κου Νίκου Μπουρνελέ

Σύντομη αλλά εντυπωσιακή η χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και με πολύ παρασκήνιο απ' ότι φαίνεται. 

Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Μπουρνελέ από την παράταξη του  κ. Δαουλαρη(Πόλη Φωτεινή), επειδή όπως είπε είναι αντίθετος με την απόφαση του τελευταίου να ξαναείναι για μια ακόμη φορά υποψήφιος και η παραίτηση του από τη θέση του αντιπροέδρου του δημοτικού συμβουλίου έληξε τη συνεδρίαση πριν καν αυτή αρχίσει. 

Εκτός από την ανεξαρτητοποίηση του κου Μπουρνελέ, θυμίζουμε ότι από τη δημοτική παράταξη Πόλη Φωτεινή του κου Δαουλάρη μέχρι σήμερα έχουν παραιτηθεί 3 κοινοτικοί σύμβουλοι.

Εντύπωση προκάλεσε ότι δεν δόθηκε καν η ευκαιρία στους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην αίθουσα να μιλήσουν για κάτι προφανώς σοβαρό που είχαν να πουν, καθώς δεν συνηθίζουν να παρεμβαίνουν στα δημοτικά συμβούλια.

Το δημοτικό συμβούλιο Δάφνης αποτελείται πια από:

  • 17 δημοτικούς συμβούλους που πρόσκεινται στην παράταξη του  Δημάρχου κου Αναστασίου Μπινίσκου (αρκετοί όμως από αυτούς έχουν βλέψεις για να διεκδικήσουν την επόμενη δημαρχία)
  • 5 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Πολίτες σε Κίνηση - Όλγα Χριστινάκη
  • 4 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Πόλη Φωτεινή - Γιώργος Δαουλάρης
  • 3 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση - Τόλια-Κηπουρού Ναυσικά
  • 2 ανεξάρτητοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μπουρνελές Νικόλαος, Αργιανάς Δημήτριος
  • 1 δημοτικός σύμβουλος ΜΑΡΙΔΑ - Γιώργος Μητροβγένης
  • 1 δημοτικός σύμβουλος Ανυπότακτες Γειτονιές - Δέσποινα Λαγδά

Εκτός κι αν έχουμε κι άλλες ανεξαρτητοποιήσεις μέχρι τις εκλογές, κάτι που δείχνει πολύ πιθανό και συνηθίζεται στον δήμο μας όσο πλησιάζουμε στις εκλογές!

Αναλυτικά σε επιστολή του ο κ. Μπουρνελές αναφέρει: 

"Προς πρόεδρο Δ.Σ. Δήμου Δάφνης-Υμηττού

κε Πρόεδρε, από σήμερα 27/4/2022 δεν επιθυμώ να συμμετάσχω στο συνδυασμό Πόλη Φωτεινή του Γεώργιου Δαουλάρη. Δηλώνω ανεξάρτητος, δηλώνω παρών ως δημοτικός σύμβουλος. Παρακαλώ να με απαλλάξετε από τη θέση του αντιπροέδρου και από μέλος της οικονομικής επιτροπής.

ευχαριστώ,
Νικόλαος Μπουρνελές"

 

Στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού ο πρώην πια δημοτικός σύμβουλος της Πόλης Φωτεινής κος Μπουρνελές δήλωσε: 

"Η παρουσία του Γ. Δαουλάρη στο Δημοτικό Συμβούλιο κοσμεί και αναβαθμίζει το συμβούλιό μας. Πριν μερικές μέρες είχαμε με τον Γιώργο μία προσωπική συνάντηση και τον ρώτησα εάν στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος και μου απάντησε βεβαίως τρεις φορές ναι. Βεβαίως ο άνθρωπος έχει το δικαίωμα, όπως ο καθένας μας να είναι υποψήφιος, εγώ όμως διαφωνώ κάθετα με την απόφασή του και του ανακοίνωσα ότι δεν θα είμαι στις επόμενες εκλογές δίπλα του στο ψηφοδέλτιό του. Θεωρώ ότι η παρουσία μου δίπλα του είναι πολύ ψυχοφθόρα και για εκείνον και για μένα. Για εκείνον γιατί χάνει οριστικά τον ψηφοσυλλέκτη της Δάφνης που ακούει στο όνομα Νίκος Μπουρνελές. Για μένα γιατί βρίσκομαι σε μία πρωτόγνωρη ανομοιογενή ομάδα. Ευχαριστώ τον Γιώργο και την Ομάδα του. Ευχαριστώ την Όλγα την Χριστινάκη και την ομάδα της και βεβαίως και τα παιδιά που με στήριξαν ως αντιπρόεδρο. Θα παραμείνω στο δημοτικό συμβούλιο ως ανεξάρτητος και θα παραμείνω και μάχιμος για την ερχόμενη τετραετία."

 

Ο κος Δαουλάρης επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πόλη Φωτεινή με δελτίο τύπου Απάντησε:


"Στη ζωή δεν αντέχουν, ούτε μπορούν όλοι το ίδιο.

Δεν έχουμε γεννηθεί όλοι για τα δύσκολα.

Φυσικά αυτό δεν είναι κακό, ούτε κατακριτέο.

Ο Νίκος Μπουρνελές επιλέγει για μια ακόμη φορά την προσφιλή του πρακτική της ανεξαρτητοποίησης. Είναι χρήσιμη μια μικρή αναδρομή.
  • Στη θητεία 2003-2007 ανεξαρτητοποιήθηκε από την εκλεγμένη δημοτική ομάδα του Γιώργου Δαουλάρη στηρίζοντας την διοίκηση του κου Σταυριανουδάκη.
  • Στη θητεία 2007-2011, μετά από ένα έτος ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του κου Μ. Σταυριανουδάκη, με σκληρές δηλώσεις για περίεργες μεθοδεύσεις έργων προχώρησε σε παραίτησή του από τη θέση Αντιδημάρχου και δήλωσε ανεξαρτητοποίηση.
  • Στη θητεία 2010–2014 παραιτήθηκε του δικαιώματος της θέσης του δημοτικού συμβούλου που είχε λάβει ως επικεφαλής ψηφοδελτίου.
  • Χθες Τετάρτη 27 Απριλίου με επιστολή του στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβούλιο δήλωσε την… ανεξαρτητοποίησή του από τη δημοτική μας παράταξη.
Ο επικεφαλής της δημοτικής μας παράταξης και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου Δάφνης Υμηττού Γιώργος Δαουλάρης δεν είχε ενημερωθεί για το ότι ο κος Μπουρνελές θα προχωρούσε στη συγκεκριμένη ενέργεια κατά τη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί δημόσια ως οφείλει, με την πρώτη ευκαιρία.

Σε κάθε περίπτωση, ως παράταξη ευχαριστούμε τον φίλο Νίκο Μπουρνελέ για την έως σήμερα συμμετοχή του και ευχόμαστε να έχει ένα καλό πολιτικό ταξίδι σε ό,τι αποφασίσει.

Εμείς προχωρούμε στον δρόμο μας έχοντας συναίσθηση της μεγάλης πολιτικής ευθύνης που οι πολίτες μας έδωσαν τον Ιούνιο του 2019.

Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε με καθαρές θέσεις, χωρίς σκοτεινές διαδρομές και παρασκήνια.
Για μια πόλη ανθρώπινη, φωτεινή, ασφαλή, καθαρή.
Για μια πόλη που θα αρμόζει σε εμάς και στα παιδιά μας."

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια