Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Επίσκεψη ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην ΠΥΡΚΑΛ

 ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΔΙΑΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΗΣ ΧΏΡΑΣ ΜΑΣ

Με αγωνία για το μέλλον της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) πραγματοποιήσαμε ως ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής συνάντηση στον Υμηττό με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους, προκειμένου να συζητήσουμε για την προοπτική της, λόγω της εξαγγελίας για μετεγκατάστασή της, αφού ο χώρος που βρίσκεται σήμερα πρόκειται να μετατραπεί σε κυβερνητικό πάρκο με τη μεταφορά υπουργείων και οργανισμών. 

Η ελληνική αμυντική βιομηχανία έχει ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο για την άμυνα της χώρας, αλλά και για την εθνική οικονομία, σε καιρούς μάλιστα τεράστιων γεωπολιτικών εξελίξεων, και γι'  αυτό επιβάλλεται όχι μόνο να επιβιώσει, αλλά και να μετατραπεί σε βασικό προμηθευτή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και σε μια εξωστρεφή παραγωγική μονάδα υψηλής προστιθέμενης αξίας. 

Δεν είμαστε αντίθετοι στη μετεγκατάσταση της εταιρείας, εφόσον γίνει με όρους που δε θα διαταράξουν την παραγωγική δυνατότητα και την προοπτική ανάπτυξής της και εφόσον η αξιοποίηση του χώρου στον Υμηττό γίνει μετά από ουσιαστική διαβούλευση με την κοινωνία και τους φορείς των γύρω περιοχών. 

Ωστόσο, ας μην ξεχνάμε ότι η μάχη που έδωσε με την «τρόικα» η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά ως Αναπληρώτρια Υπουργός Άμυνας, για να διασωθεί η εταιρεία, κερδήθηκε χάρη στο σχέδιο ανάπτυξής της που ετοίμασε τότε σε συνεργασία με την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και τη διοίκηση της εταιρείας. Με αφετηρία εκείνο το σχέδιο, μπορεί και σήμερα η εταιρεία να καταστεί όχι απλά βιώσιμη, αλλά να παίξει και τον ιδιαίτερα σημαντικό της ρόλο για την άμυνα και την οικονομία της χώρας.








Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια