Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αποχώρηση σύσσωμης της Αντιπολίτευσης από την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού πριν την έναρξη των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης

Ανακοίνωση από Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού σχετικά με την αποχώρηση της αντιπολίτευσης από τη συνεδρίαση του τελευταίου Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού:

Επί δυόμιση έτη ζητάμε την εφαρμογή του κανονισμού για συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου σε απογευματινές ώρες.

Επί δυόμιση έτη η διοίκηση κωφεύει και συγκαλεί τις συνεδριάσεις στις 9μ.μ., οι οποίες τελειώνουν συνήθως ξημερώματα, γεγονός άκρως αποτρεπτικό για όσους συνδημότες μας επιθυμούν να τις παρακολουθήσουν.

Επί δυόμιση έτη καμία σοβαρή αιτιολόγηση αυτής της εμμονικής επιλογής, πέραν του "αποφασίζομεν και διατάσσομεν" του δημάρχου.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, μετά τη συζήτηση των ερωτήσεων και τις τοποθετήσεις, αφού εντόνως είχαμε βάλει το ζήτημα της αλλαγής της ώρας συνεδριάσεων, στο οποίο συμφωνούν και σύμβουλοι της διοίκησης, δεν λάβαμε και πάλι καμία δέσμευση για αλλαγή αυτού του "αντιδημοκρατικού τροπαρίου".

Ως ένδειξη διαμαρτυρίας, ΣΥΣΣΩΜΗ η αντιπολίτευση αποχώρησε από τη συνεδρίαση τα μεσάνυχτα, πριν την έναρξη των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης, που κι αυτά, κατ' επιλογή της διοίκησης, είναι ως επί το πλείστον επουσιώδη, αφού τα σοβαρά ο δήμαρχος τα "συζητά" χωρίς καν μαγνητοφωνημένη πρακτικογράφηση "εντός των πυλών" της οικονομικής επιτροπής, κάνοντας άκρα χρήση του ακραίου νόμου της Κυβέρνησης.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση στείλαμε ένα μήνυμα ενάντια στον θεσμικό ευτελισμό του δημοτικού συμβουλίου. Ένας θεσμικός ευτελισμός που δεν αφορά μόνο το ωράριο, ουσιαστικότατο ζήτημα σε μια συμμετοχική δημοκρατία, αλλά και όλο τον τρόπο που αντιλαμβάνεται η διοίκηση τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, με την απίστευτη απάθειά της σε όσα ζητήματα θέτει η αντιπολίτευση, με την άρνησή της να μας δώσει τις απαντήσεις που ζητάμε προφορικά και γραπτά, με την επιμονή της να μη φέρνει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο τα μεγάλα θέματα που  αφορούν τον Δήμο μας, με την οχύρωσή της πίσω από μια οριακή πλειοψηφία, απόρροια συμπράξεων τριών παρατάξεων, οι οποίες παραγνωρίζουν ότι η δημοκρατία δεν είναι για τις πλειοψηφίες, είναι για όλους! Αυτή η κατρακύλα πρέπει να λάβει τέλος!

Είναι πάνω απ' όλα ζήτημα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ! Αυτό δηλώσαμε με την αποχώρησή μας από τη συνεδρίαση.

Αναμένουμε και από τους συμβούλους της διοίκησης να σηκώσουν, επιτέλους, το ανάστημά τους.

τους συμβούλους της διοίκησης να σηκώσουν, επιτέλους, το ανάστημά τους.

30 Μαρτίου 2022 

Για τους Πολίτες σε Κίνηση

 

Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος

Όλγα Χριστινάκη

 

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Γιώργος Μπόκαρης

Κώστας Αντωνιάδης

Ηλίας Ερρίκος Μαργαρίτης

Ανδρέας Ανδρουλάκης
















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια