Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πληθαίνουν οι καταγγελίες για τη δράση συμμοριών στη Δάφνη

Μέρα με την ημέρα πληθαίνουν τα περιστατικά βίας από συμμορίες στις πλατείες της Δάφνης (πλατεία Δημαρχείου, Πλατεία Τσαλαγανίδη κτλ). Σύμφωνα με καταγγελίες κατοίκων στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης αρνούνται να κάνουν έστω και καταγραφή των γεγονότων, ενώ ο δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού ονομάζει όλα αυτά ως μεμονωμένα περιστατικά. 

Ακολουθούν αναρτήσεις Πολιτών σε τοπική ιστοσελίδα:

"Εχθές το βράδυ γύρω στις 10 , στην Πλατεία Τσαλαγανίδη, γίναμε μάρτυρες ξυλοδαρμού διερχόμενου νεαρού, από συμμορία που κατοικοεδρεύει εδώ και κάμποσο καιρό σε αυτή την πλατεία. Οταν ρώτησα ένα από τα ΚΟΡΙΤΣΙΑ που κοίταγαν και χειροκροτούσαν , γιατί; μου απάντησαν : Έτσι ! δεν άρεσε σε κάποιους η φάτσα του ! 

Βγήκαν γείτονες και φώναξαν την αστυνομία η οποία όμως ήρθε κατόπιν εορτής ,όταν οι συμμορίτες αυτοί είχαν φύγει.

ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. Βλέπουμε τι γίνεται στην πλατεία Δημαρχείου και στην δεξαμενή επάνω.

Οι συμμορίες αυτές είναι συγκοινωνούντα δοχεία με ηλικιακή σύνθεση πληθυσμού 15-20 ετών περίπου. 

Δεν επιθυμώ να κάνω ούτε κοινωνιολογική ανάλυση του φαινομένου,  ούτε να αναφερθώ στην εθνοτική συνθεσή τους, διότι ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΟΔΗΓΗΣΩ ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ. το θέμα είναι η ΒΙΑ και η ΒΙΑ δεν έχει χρώμα, εθνοτική καταγωγή και φύλο. ΕΙΝΑΙ ΒΙΑ ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΝΙΟΤΕ.

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ με την Αστυνομία ανύπαρκτη ή εμφανίζεται κατόπιν εορτής.

Το πρόβλημα δεν είναι ΜΟΝΟ η καταστολή, αλλά ΚΥΡΙΩΣ Η ΠΡΟΛΗΨΗ.

Θα σας διηγηθώ το παράδειγμα της ΝΕΜΕΑΣ, στα μέσα της δεκαετίας του 2000. Η Βία, κλοπές, ξυλοδαρμοί είχαν φτάσει στο απροχώρητο . Η αστυνομία είχε δηλώσει αδυναμία. 

ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ και ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ . 

Έβγαιναν ''βόλτα'' σε ομάδες 4-5 ατόμων ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ . Μόνο και μόνο η εμφάνισή τους άρχισε να αποτρέπει τις συμμορίες που είχαν δημιουργηθεί και εκεί. Δεν χρειάζεται Βία, ΜΟΝΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑ. Να ξέρουν ότι υπάρχουν κάποιοι .

ΣΕ άλλη γλώσσα λέγεται ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ . ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ. ΑΝ ΟΧΙ, ΤΟΤΕ ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΡΑ.

Οι οικογένειες δεν μπορούν να θρηνούν κάθε τρείς και λίγο τα παιδιά τους από την ανεξέλεγκτη ΒΙΑ. ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΜΑΣ ΒΡΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΒΙΑ. ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ......

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΩΡΑ. ΕΪΜΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΗ"

"Η ίδια ομάδα ατόμων επιτέθηκε και σε μένα το Νοέμβριο, ενώ καθόμουν σε συνοικιακό μαγαζί και χωρίς να συντρέχει κανένας απολύτως λόγος. 15 άτομα με κουκούλες και μάσκες έπεσαν πάνω μου, χτυπώντας με με μανία και ρωτώντας με τί ομάδα είμαι. Προκάλεσαν φθορές στο μαγαζί και πέταξαν μπουκάλια στις σερβιτόρες και χρειάστηκε να σηκωθούν οι παρευρισκόμενοι για να τραπούν σε φυγή. Μετά από λίγες ημέρες με ξαναπερικύκλωσαν 20 ατομα (οι ίδιοι και λίγοι ακόμη, χωρίς καλυμμένα αυτήν τη φορά τα χαρακτηριστικά τους) βρίζοντάς και λέγοντας πως η πλατεία είναι δικιά τους και να μην ξαναπάω εκεί, γιατί θα με σκοτώσουν/μαχαιρώσουν/κάψουν/βιάσουν κλπ.

Η συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων, ηλικιών από 17-30 ετών καθοδηγείται και πέρα από το να επιτίθεται σε όποιον δεν της αρέσει η φάτσα του, έχει μετατρέψει τις πλατείες σε άντρο διακίνησης και χρήσης, κάτι το οποίο διαπιστώνουν καθημερινά όλοι που ζουν στην περιοχή. Επικρατεί όμως ομερτά.. Ο δήμαρχος ενώ είναι ενήμερος για την όλη κατάσταση, τα ονομάζει όλα αυτά μεμονωμένα περιστατικά. Στο αστυνομικό τμήμα της Δάφνης αρνούνται να κάνουν έστω και καταγραφή των γεγονότων. Σημειωτέον, ο διοικητής γνωρίζει αυτά τα άτομα και μάλιστα με το μικρό τους όνομα! Οι γονείς κάποιων από αυτούς μάλιστα τον έχουν πελάτη στα μαγαζιά τους, οπού απολαμβάνει τις υπηρεσίες τους…δωρεάν! Σχετίζεται άραγε η μεταχείριση που λαμβάνουν αυτά τα άτομα από το τοπικό αστυνομικό τμήμα με όλο αυτό? Τα σχόλια δικά σας…

Φωνάζουμε μήνες τώρα για αυτήν την κατάσταση… Αντί να φοβούνται αυτοί που καθημερινά ζουν στο όριο του νόμου, φοβούνται οι νέοι άνθρωποι να κυκλοφορούν στη γειτονιά τους.. Φαντάζει πολύ λογικό αυτό, κύριοι κρατικοί λειτουργοί της Δάφνης???

Τί ακριβώς προσπαθείτε να καταφέρετε αφήνοντας την περιοχή να υποβαθμίζεται? Γνωρίζετε ότι είστε υπεύθυνοι, ώστε να διασφαλίζεται η ελεύθερη κυκλοφορία όλων των πολιτών, χωρίς να φοβούνται για τη σωματική τους ακεραιότητα?"

"Την Τετάρτη μετά τα χιόνια που η πλ.δημαρχείου είχε γίνει ενα τεράστιο παγοδρόμιο η ιδια παρέα έσπαγε κομμάτια πάγου κ τα πέταγε στη τζαμαρία του γάϊδαρου...παραδίπλα επαιζαν παιδιά!...κάποιες μαμάδες φωνάξαμε κ έφυγαν...συνέχισαν να πετάνε πάγους στα διερχόμενα αμάξια...στην αρκαδίου σταμάτησε ενα αυτοκίνητο κ τους ζήτησε τον λόγο που πέταξαν πάγο πανω του...πετάχτηκαν 10 παιδιά κ του πεταγαν στο κεφάλι μεχρι που εφυγε ο άνθρωπος!! Αυτα έγιναν μέρα μεσημέρι...."

"Η κατάσταση στην πλατεία Τσαλαγανιδη είναι τραγική το γνωρίζουν οι αρμόδιες αρχές! Ο ένας πετάει το μπαλάκι στον άλλο με το ποιος ευθύνεται. Ο παιδικός δημοτικός σταθμός έχει γίνει τόπος χρήσης ουσιών συνάμα τον έχουν σπάσει ολοσχερώς. Προχθές πήδηξε έναν 15-17 χρονών από τον δευτερο όροφο απορώ πως δεν σκοτώθηκε. Η αστυνομία ήρθε κατόπιν εορτής. Μήπως να βγει το θέμα στα ΜΜΕ για να δουμε αν φταίει ο δήμος η περιφερεια Αττικής ή όποιος άλλος ευθύνεται για αυτήν την απαξίωση του σταθμού εδώ και 4 χρόνια;" 
"Πετύχαμε παρέα παιδιών που άφησαν κάδο από κατηφόρα στον Άγιο Γεώργιο να φύγει κάτω ανεξέλεγκτα χτυπώντας αυτοκίνητα κ ευτυχώς δεν διασταυρώθηκε με κάποιο διερχόμενο. Κάτοικος μας είπε πώς επανειλημμένα έχει πάει στην αστυνομία κ δεν έκαναν τίποτα."

 Πηγή 

 

 

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Ακριβώς ίδια περιστατικά και στον λόφο της Ζωοδόχου Πηγής. Πρόκειται για τυφλή οπαδικη αντιπαλότητα Παναθηναϊκων και Πανιωνιων, που δεν σέβονται την ιστορία των ομάδων τους. Υπάρχει κίνδυνος να θρηνησουμε και άλλον ΆΛΚΗ.... ΕΔΏ ΚΑΙ ΤΏΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΝΑ ΑΠΑΙΤΉΣΕΙ ΤΑΚΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΟΛΙΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΔΙΑΣ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ ΤΟ ΒΡΆΔΥ. ΕΆΝ ΜΑΧΑΙΡΩΘΕΙ ΚΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΊ ΘΑ ΕΊΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΣΥΝΥΠΕΎΘΥΝΟΙ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή