Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


“Πέφτουν σοβάδες από το 3ο ΓΕΛ Δάφνης και ο δήμος Δάφνης-Υμηττού αδιαφορεί” (EΙΚΟΝΕΣ)


Aπό τον διευθυντή του Εσπερινού ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου, Στρατή Στυλιανίδη που συνορεύει με το 3ο ΓΕΛ Δάφνης λάβαμε την ακόλουθη επιστολή η οποία συνοδεύεται από φωτογραφίες:

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ;

        Αγαπητοί/ ες κύριοι/ ες,

Αποφάσισα να σας γράψω αυτή την επιστολή με την ελπίδα να ευαισθητοποιηθεί ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού. Είμαι Διευθυντής στο Εσπερινό ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου το οποίο συνορεύει με το 3ο ΓΕΛ Δάφνης. Κατά τη διάρκεια της καραντίνας και ενώ τα σχολεία ήταν κλειστά, έπεσαν στο προαύλιο του σχολείου μας μεγάλα κομμάτια σοβάδων από τους τοίχους του 3ου ΓΕΛ Δάφνης. Ευτυχώς δεν είχαμε τραυματισμούς ή άλλες συνέπειες επειδή το σχολείο ήταν κλειστό. Ο Δήμος Δάφνης αφαίρεσε τους σαθρούς σοβάδες χωρίς όμως να επισκευάσει τους τοίχους οι οποίοι έχουν την όψη που φαίνεται στις φωτογραφίες που σας επισυνάπτω.


Κατά το μήνα Νοέμβριο παρατηρήθηκε και πάλι πτώση μικρότερων κομματιών σοβάδων στο προαύλιο του σχολείου μας. Αμέσως ενημερώσαμε τους μαθητές να μην πλησιάζουν στα σημεία αυτά και με έγγραφο μας (8/12/2022) προς το Δήμο Δάφνης-Υμηττού ζητήσαμε την αποκατάσταση των τοίχων και τη διαβεβαίωση ότι οι μαθητές μας δεν διατρέχουν κίνδυνο. Μετά από αρκετό διάστημα και αφού δεν λάβαμε καμία απάντηση ξαναστείλαμε έγγραφο στις 19/1/2022 στο οποίο επίσης δεν λάβαμε καμία απάντηση. Στις 2/2/2022 ξαναστείλαμε έγγραφο και μέχρι σήμερα 15/2/2022 δεν έχουμε λάβει απάντηση. Σημειώνω επίσης ότι ενημερώσαμε τον Δήμο Αγ. Δημητρίου, στον οποίο υπάγεται το σχολείο μας, ο οποίος με τη σειρά του έστειλε ανάλογο έγγραφο στο δήμο Δάφνης-Υμηττού.  


Είναι φανερό ότι ο Δήμος θεωρεί δευτερεύουσας σημασίας την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου μας. Ελπίζουμε ότι η δημοσιοποίηση του θέματος να συμβάλλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια