Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Βραβείο στον Γ. Γ. Εσωτερικών & Πρώην Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Μιχάλη Σταυριανουδάκη από την Π.Ε.Δ.Α και την Ένωση Δημάρχων Αττικής

 


Βραβείο για την πολυετή προσφορά του στην Αυτοδιοίκηση απενεμήθη στον Γενικό Γραμματέα Εσωτερικών & Οργάνωσης Μιχάλη Σταυριανουδάκη στα 8α Βραβεία Αυτοδιοίκησης που συνδιοργάνωσε η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (Π.Ε.Δ.Α) και η Ένωση Δημάρχων Αττικής.

Ο Γενικός Γραμματέας παρέλαβε το βραβείο από τους: Γιώργο Μαρκόπουλο (Πρόεδρος Π.Ε.Δ.Α – Δήμαρχος Γαλατσίου), Νίκο Ζενέτο (μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Δ.Α – Δήμαρχος Ιλίου), και Γιώργο Κουράση (μέλος Δ.Σ Π.Ε.Δ.Α – πρώην Δήμαρχος Χαλανδρίου).

Ο κος Σταυριανουδάκης ανέβηκε στο βήμα κι εμφανώς συγκινημένος, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Καταρχήν να πω ότι είμαι βαθιά συγκινημένος. Είναι σημαντικό να αισθάνεσαι ότι είσαι ανάμεσα σε φίλους, συνεργάτες και, κυρίως, ανθρώπους που η εμπειρία όλων
μαζί είναι μία εμπειρία ζωής απέναντι στις πολιτικές παρουσίες μας. Είναι τιμή για εμένα να ξέρω ότι συνεργάζομαι με ανθρώπους που ως κύριο μέλημά τους έχουν να αντιμετωπίσουν και να λύσουν τα καθημερινά προβλήματα των συνανθρώπων τους στις τοπικές κοινωνίες.»

Αναφερόμενος στη δεκαεπταετή θητεία του ως Δήμαρχος Δάφνης και αργότερα Δάφνης – Υμηττού ο Γενικός Γραμματέας επισήμανε ότι : « Ένας δήμος μεσαίου πληθυσμού όπως η Δάφνη- Υμηττός όλα αυτά τα χρόνια έλαβε περίπου 110 εκατομμύρια  χρηματοδοτήσεις από κάθε πηγή που θα μπορούσε μια δημοτική αρχή να διεκδικήσει δουλεύοντας με μεράκι  και θέληση. Άλλωστε όλοι σας με τον ίδιο βαθμό και την ίδια αγωνία παλέψατε και παλεύετε και γι` αυτό σήμερα από την θέση που είμαι προσπαθώ να συμβάλλω στις λύσεις για τα δικά σας προβλήματα. Είναι σημαντικό όλοι μαζί να αναδείξουμε αυτό το πρόσωπο της αυτοδιοίκησης που, ειδικά στην πανδημία, έδωσε ξεκάθαρο μήνυμα ότι αποτελεί το βασικό κορμό του κράτους ιδιαίτερα στον κοινωνικό τομέα, καθώς την τελευταία διετία ήταν ο κύριος μοχλός που χρησιμοποίησε η κεντρική εξουσία για να αντιμετωπίσει την
υγειονομική «λαίλαπα» και θέλω να πιστεύω ότι όλοι μαζί θα το πετύχουμε».

Στη συνέχεια ο Γενικός Γραμματέας εξέφρασε τις ευχαριστίες του, λέγοντας: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Νίκο Ζενέτο που με έχει βραβεύσει καταρχήν με τη φιλία, την εμπιστοσύνη και την εκτίμησή του, το Γιώργο Κουράση για την αγαστή συνεργασία στο
παρελθόν όχι μόνο όταν ήταν δήμαρχος, αλλά και μετά, και το Γιώργο Μαρκόπουλο που γνωρίζω την αγωνία του για να πετύχουμε όλα αυτά που πιέζει ο χρόνος να γίνουν».
Κλείνοντας ο κ. Σταυριανουδάκης είπε: «Βαθιά λοιπόν συγκινημένος σας ευχαριστώ όλους για την τιμή που μου κάνατε και εύχομαι να συνεχίσουμε για πολλά χρόνια το έργο που επιτελούμε για το καλό των τοπικών κοινωνιών και της χώρας!»

Στη συνέχεια της βράβευσης ο κος Ζενέτος χάρισε στον Γενικό Γραμματέα το ιστορικό λεύκωμα του Δήμου Ιλίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια