Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Καταγγελία από Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού για τροπολογία σχετικά με την ΠΥΡΚΑΛ

Αίτημα για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού κατέθεσαν οι Πολίτες σε Κίνησης Δάφνης-Υμηττού σχετικά με τη δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ μετά την αιφνιδιαστική τροπολογία που κατατέθηκε προς ψήφιση από την κυβέρνηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Μας "πουλήσατε" εν μία νυκτί 
με ψέματα 

Αυτή ήταν η διαβούλευση με την τοπική κοινωνία που τάζατε κύριοι της Κυβέρνησης; Αυτή ήταν η διαβούλευση πίσω από την οποία κρυβόσασταν για να κερδίζετε χρόνο κύριοι Δήμαρχε, Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι της διοίκησης; Χθες εισήχθη (ν)τροπολογία για την ΠΥΡΚΑΛ στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων "Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις και ρυθμίσεις για τις εταιρείες τεχνοβλαστούς" και σήμερα μπήκε ως Συμπληρωματική Ημερήσια Διάταξη στην Ολομέλεια της Βουλής για μία και μόνη συζήτηση και ψήφιση!!!!!!!!!!!!!!!

Η διάταξη όπως έχει κατατεθεί από την Κυβέρνηση προβλέπει τη δημιουργία χώρων διοίκησης και ελεύθεροι χώροι-αστικό πράσινο με την ονομασία "Ανδρέας Λεντάκης" και κατάρτιση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου, με ποσοστό 50% για τη χρήση "Ελεύθεροι Χώροι-Αστικό Πράσινο, στον οποίο όμως ελεύθερο χώρο περιλαμβάνουν και τα διατηρητέα κτήρια, και ποσοστό 50% για τη χρήση πολεοδομικού κέντρου, με ότι αυτό σημαίνει! Αλλάζουν όλα τα πολεοδομικά δεδομένα, παρά τις ψευδείς και παραπλανητικές εξαγγελίες, που, αποδεικνύεται ότι ήταν στάχτη στα μάτια! Καταστρέφεται η περιοχή μας και αλλοιώνεται ο χαρακτήρας των γειτονιών μας!

Καλέστε τώρα δημοτικό συμβούλιο, κύριε Δήμαρχε! Καλέστε τώρα δημοτικό συμβούλιο κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου! Καλέστε τώρα δημοτικό συμβούλιο κ.κ. Αντιδήμαρχοι, κ. Τσιλίφη, κ. Βογιατζόγλου, κ. Γιαννακούρα, κ. Λιούτα, κ. Καρακώνη, κ. Θάνου, κ. Ανασταστόπουλε! Καλέστε τώρα δημοτικό συμβούλιο κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης, που αφεθήκατε βολικά να σας πείσουν ότι περιμένουμε κάποιες μελέτες.

Πού είναι η θέση του δημοτικού συμβουλίου για όσα συμβαίνουν στην καρδιά του Δήμου μας και θα αλλάξουν μια για πάντα την περιοχή μας και συζητούνται σήμερα στη Βουλή;

Έχουμε μια τελευταία ευκαιρία να αποδείξουμε ότι το καλό της περιοχής μας είναι πάνω από την κομματική γραμμή, είναι πάνω από μεγαλοσυμφέροντα και μικροσυμφέροντα, είναι πάνω από μια δημαρχιακή καρέκλα. Να σταθούμε απέναντι σε αυτή την προσβολή που γίνεται στον θεσμικό μας ρόλο και όσους εκπροσωπούμε και που οδηγεί με ταχύτατους ρυθμούς την ευρύτερη περιοχή στον γκρεμό! Καλέστε τώρα δημοτικό συμβούλιο και πάμε όλοι μαζί ΑΠΕΝΑΝΤΙ στις αποφάσεις τους!

Ζητάμε την άμεση σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος για συζήτηση και λήψη αποφάσεων για τον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.

Δάφνη Υμηττός, 30.11.2021

Για τη Δημοτική Παράταξη

Η επικεφαλής & δημοτική σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης


Η τροπολογία στην οποία αναφέρονται οι πολίτες σε κίνηση:




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια