Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Το πρόγραμμα «The Green City» της Περιφέρειας Αττικής έρχεται και στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού(Υλοποιείται σε 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής)

Το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» έρχεται και στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Το Πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost και απευθύνεται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, στους 66 δήμους της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση μέσω του προγράμματος , 60 Κινητά Πράσινα Σημεία πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια σε καθημερινή βάση, σταθμεύουν και λειτουργούν σε κάθε Δήμο της Περιφέρειας Αττικής.

Οι πολίτες ενημερώνονται μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία και προσκομίζουν διαχωρισμένα ανακυκλώσιμα υλικά. Με αυτόν τον τρόπο τους δίνεται η δυνατότητα να ανακυκλώνουν υλικά πολλών κατηγοριών (Χαρτί/Χαρτόνι, Πλαστικά, Μεταλλικά Αντικείμενα, Αλουμίνιο, Γυαλί, Ηλεκτρονικός/Ηλεκτρικός Εξοπλισμός, Βρώσιμα Έλαια & Λίπη, καθώς και Ρούχα/Υφάσματα) και να επιβραβεύονται. 

Δυνατότητα εγγραφής στο πρόγραμμα υπάρχει:

-μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε GOOGLE PLAY και APP STORE

-στα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης

-μέσω της επίσημης σελίδας https://www.thegreencity.gr/

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη μέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στη mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Στον δήμο Δάφνης-Υμηττού σύμφωνα με την ιστοσελίδα thegreencity.gr πραγματοποιούνται δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη με τρεις στάσεις σε κάθε δρομολόγιο. Τα σημεία επίσκεψης του ΚΠΣ είναι τα ακόλουθα:

ΔΕΥΤΈΡΑ

9:30 - 12:00 Πλατεία Δάφνης
12:48 - 14:25 Πλ. Υμηττού
14:45 - 15:40 Δημαρχείο Υμηττού

ΤΡΙΤΗ

9:30 - 12:00 Μετρό Δάφνης 
12:30 - 14:25 Εκκλησία Ζ . Πηγής
14:45 - 15:40 Πλ. Ηλία Ηλίου Υμηττός 

Δυστυχώς ο δήμος Δάφνης-Υμηττού μέχρι αυτήν την στιγμή δεν έχει ακόμα επικοινωνήσει μέσω ανακοίνωσης καθόλου αυτό το σημαντικό πρόγραμμα της περιφέρειας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια