Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Υμηττό - Βύρωνα για τη διεξαγωγή του Αγώνα δρόμου: «ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την ΠΥΡΚΑΛ» αύριο Σάββατο 9/10/2021

 Με το σύνθημα «Ναι στο Πάρκο, όχι στην Υπουργούπολη!», οι πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού, διεκδικώντας να γίνει ο χώρος της τ. ΠΥΡΚΑΛ αποκλειστικά Πάρκο Πρασίνου, Πολιτισμού και Αθλητισμού, υπερτοπικής εμβέλειας, με ελεύθερη πρόσβαση για όλους, συμμετέχουμε, το Σάββατο, 9 Οκτωβρίου 2021, σε αγώνα δρόμου απόστασης 5 χιλιομέτρων (ώρα εκκίνησης 18.00), για ερασιτέχνες δρομείς, που θα «κυκλώσουν» την ΠΥΡΚΑΛ και θα διέλθουν από το Θέατρο Βράχων. Στο πλαίσιο της ίδιας διοργάνωσης από τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού», θα πραγματοποιηθεί παιδικός αγώνας 700 μέτρων (ώρα εκκίνησης 17:40), ενώ κάθε πολίτης μπορεί να συμμετέχει σε πεζοπορία-περιπατητική διαδρομή 2 χιλιομέτρων (γύρω από την ΠΥΡΚΑΛ), αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα δρόμου ενηλίκων. Μετά την απονομή των σχετικών επάθλων και αναμνηστικών, θα μιλήσουν για την ΠΥΡΚΑΛ, στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου (πρ. Δημαρχείου Υμηττού), η Όλγα Χριστινάκη, επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος με τους «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού» και ο Νίκος Μπελαβίλας, αρχιτέκτονας, Καθηγητής και Διευθυντής Εργαστηρίου Περιβάλλοντος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μουσικά σχήματα, σε παρουσίαση από τον Ισίδωρο Σταμούλη.

Οι πολίτες της Δάφνης και του Υμηττού, καθώς και των γύρω περιοχών, ενωνόμαστε σε μια φωνή. Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού που έκαψαν την Εύβοια, την Αττική και άλλες περιοχές της χώρας, το αίτημα για περισσότερο πράσινο στις πόλεις αποκτά ζωτική σημασία. Δεν θέλουμε άλλο τσιμέντο σε μια πόλη που δεν αναπνέει. Ζητάμε την απομάκρυνση των ΕΑΣ - με συνθήκες διασφάλισης της αμυντικής βιομηχανίας της χώρας και κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων - και διεκδικούμε ήπια ανάπτυξη, προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής και μια πόλη ανοιχτή στον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ανθρώπινη δημιουργία.
Την προκήρυξη με τις λεπτομέρειες του αγώνα και τους όρους συμμετοχής μπορείτε να τη βρείτε στον σύνδεσμο της σελίδας μας: https://politessekinisi.gr/pyrkalrun/
Εγγραφές ενηλίκων δρομέων αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη σύνδεση: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSe1zmpggYk.../viewform
Εγγραφές παιδιών αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά στην ακόλουθη σύνδεση: https://docs.google.com/.../1FAIpQLSct0DifZmejuS.../viewform

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου "ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ για την ΠΥΡΚΑΛ" το Σάββατο 09/10/2021 και κατά τις ώρες 18.00΄-19.00΄, θα πραγματοποιηθεί σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, καθώς και απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης αυτών στις κατωτέρω οδούς περιοχής Δήμων Δάφνης – Υμηττού και Βύρωνα, ως εξής:

 • Ηλιουπόλεως, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελευθερωτών και Καλύμνου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Καλύμνου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Αντρέα Λεντάκη, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Λ. Σμύρνης, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παναγούλη και Κων/λεως και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Ελευθερωτών, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κων/λεως και Ηλιουπόλεως και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Σάρδεων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Στρατονίκης, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Κων/λεως, στο τμήμα της μεταξύ της Πλ. Υμηττού και της Πλ. Αγ. Λαύρας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Αθ. Διάκου, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Βρυούλων, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Αγ. Σοφίας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Αγ. Σοφίας, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Κερκύρας και Επταλόφου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Επταλόφου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Σοφίας και Κριεζώτου και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Μήδειας, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Μελίνας Μερκούρη, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Παναγούλη και Δερβενακίων και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.
 • Δερβενακίων, καθ’ όλο το μήκος της και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλη οδό.

Παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων, για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους και την αποτροπή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν την κίνησή τους στις παραπάνω οδούς και να ακολουθήσουν τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια