Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εξελίξεις στο θέμα του Θέατρου Βράχων(Λόφος Κοπανά)-Την οικοπεδοποίηση 20 στρεμμάτων του Λόφου Κοπανά ζητούν οι ιδιώτες – διεκδικητές

Πλήρη αποχαρακτηρισμό της δασικής έκτασης και την οικοπεδοποίηση του Λόφου Κοπανά, επιδιώκουν οι ιδιώτες- διεκδικητές.

Εξώδικη δήλωση με πρόταση διαπραγμάτευσης έχουν αποστείλει στους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού οι ιδιώτες διεκδικητές του λόφου Κοπανά

Σε σύγχυση μεταξύ τους οι δύο δήμοι, ακολουθούν διαφορετικό δρόμο. Η δημοτική αρχή Βύρωνα προχωρά τις νομικές διαδικασίες ανεξάρτητα από τον δήμο Δάφνης-Υμηττού, που επιθυμούσε την καθυστέρηση της τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

Αντιληφθήκαμε πως σε πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Δάφνης-Υμηττού στις 29/9/21 υπήρξε ενημέρωση πως:
Από τις 24/9/21 είναι ενήμερες οι δημοτικές αρχές Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού για πρόταση παραίτησης από τη διεκδίκηση της έκτασης στο λόφο Κοπανά από τους ιδιώτες διεκδικητές εφ' όσον τους παραχωρήσουν 20 στρέμματα από αυτή την έκταση (σ.σ. περίπου το 19% της έκτασης) ως οικοδομήσιμα άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως.
Η πρόταση αυτή έχει κοινοποιηθεί από τις 23/9/21 με εξώδικη επιστολή των εναγόντων. Σε αυτήν οι ενάγοντες ενημερώνουν επίσης πως θα κινηθούν άμεσα για τον προσδιορισμό της αίτησης αναιρέσεως στον Άρειο Πάγο.
Οι δύο δήμοι κινούνται πλέον αυτόνομα για τη δικαστική διαδικασία, ο δήμος Βύρωνα ζητά προσδιορισμό της προσφυγής  στον Άρειο Πάγο για την αναίρεση της απόφασης του Εφετείου για τον 5/2022, ενώ η δημοτική αρχή Δάφνης-Υμηττού έχει άλλη γνώμη, προσπαθώντας να καθυστερήσει την τελεσίδικη απόφαση.

Εδώ μπορείτε να δείτε την εξώδικη επιστολή-πρόταση των ιδιωτών διεκδικητών προς τους δήμους Βύρωνα & Δάφνης-Υμηττού:

Εδώ μπορείτε να δείτε την επίμαχη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού.
Κοιτάξτε τις χρονικές στιγμές:

Πηγή: Ρωγμή στην Ενημέρωση










Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια