Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ποια είναι η “Αποτίμηση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)”;

Κατατέθηκε  Ερώτηση και ΑΚΕ στη Βουλή από τους βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, κ. Κώστα Σκανδαλίδη, κ. Μιχάλη Κατρίνη, και τον Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, με θέμα “Αποτίμηση Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ)”, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κ. Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, και Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο.

Κατόπιν σχετικής ανάθεσης της κυβέρνησης σε ιδιωτική εταιρεία συμβούλων, μετά την εξαγγελία μεταφοράς υπουργείων στο οικόπεδο των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, υποβλήθηκε στο γραφείο του Αν. Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων η αποτίμηση της αξίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

Προκειμένου να ενημερωθούμε για την υπόψη αποτίμηση της αξίας των εγκαταστάσεων των ΕΑΣ, στο πλαίσιο της σχετικής διαφάνειας, κατατέθηκε σχετική ερώτηση.

Συγκεκριμένα, στην υπόψη ερώτηση, αναφέρεται ότι,

Η κυβέρνηση, στα πλαίσια της εξαγγελθείσας μεταφοράς υπουργείων στο οικόπεδο των εργοστασιακών εγκαταστάσεων των ΕΑΣ στον Υμηττό, ανέθεσε την αποτίμηση της αξίας του σε Ιδιωτική εταιρία συμβούλων.

Η σχετική αποτίμηση ήδη υποβλήθηκε στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, που είναι ο καθ΄ ύλην αρμόδιος για την υλοποίηση της εν λόγω κυβερνητικής απόφασης.

Δεδομένου ότι, είναι προφανής η σημασία της αποτίμησης της αξίας του ακινήτου της εταιρίας, ενώ όλες οι σχετικές ενέργειες που συνδέονται με την μετεγκατάστασή της οφείλουν να είναι διαφανείς.

Ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

Ποια είναι η αποτίμηση της αξίας των εγκαταστάσεων της εταιρείας ΕΑΣ στον Υμηττό, σύμφωνα με την εκτίμηση της εταιρίας συμβούλων που όρισε η κυβέρνηση για τον σκοπό αυτό;

Αίτημα Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ)

Παρακαλώ να κατατεθούν για την ενημέρωση της Βουλής, η εκτίμηση της εταιρείας συμβούλων και τα σχετικά έγγραφα.


Για τον Τομέα Άμυνας

Αντιπτέραρχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου

Γραμματέας Τομέα Άμυνας Κινήματος Αλλαγής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια