Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σταματήστε να στέλνετε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις πυρόπληκτες περιοχές


Την έκκληση να σταματήσουν οι δήμοι να στέλνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στις πυρόπληκτες περιοχές διότι υπάρχει δύσκολα πια διαχειρίσιμο πλεόνασμα έκαναν οι δήμαρχοι και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Παπαστεργίου. Οι δήμοι δεν χρειάζονται μακαρόνια και νερά αλλά ζωοτροφές, κάδους, γεννήτριες, στρώματα και προσωπικό.

Για αυτό ακριβώς άλλωστε η ΚΕΔΕ άνοιξε την ειδική πλατφόρμα πολύ προνοιητικά για τους δήμους που επλήγησαν από τις πυρκαγιές https://kede.gr/otaupdate/anagkes-pyroplikton-dimon/
Για να δηλώνουν εκείνοι τι ακριβώς χρειάζονται. Δυστυχώς είτε διότι όλο το προσωπικό των δήμων που καίγονται βρίσκεται στις φωτιές είτε διότι είναι επί ποδός για την άμεση αποκατάσταση των χώρων και των υποδομών η συμμετοχή στην πλατφόρμα είναι πολύ μικρή αλλά ελπίζουμε με την παρακίνηση των ΠΕΔ και της ΚΕΔΕ να μπουν να συμπληρώσουν τις ανάγκες τους.

Πάντως όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις ειδικά το διάστημα που κινητοποιείται ο κόσμος παρουσιάζεται πληθώρα προσφορών σε κάποια ήδη και απόλυτη έλλειψη σε άλλα για αυτό και ήταν κορυφαία στιγμή της ΚΕΔΕ το άνοιγμα της πλατφόρμας, έτσι ώστε οι δήμοι οι ίδιοι που επλήγησαν να μπορούν να καθοδηγήσουν την προσφορά.

Μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί τα εξής:

ΑΝΑΓΚΕΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ ΔΗΜΩΝ

• ΔΗΜΟΣ Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας

ΕΙΔΗ: containers για την στέγαση οικογενειών- 200 στρώματα

• ΔΗΜΟΣ Ανατολικής Μάνης

ΕΙΔΗ: 1. ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΑ ΖΩΑ , ΜΙΚΡΑ (4000 ΑΙΓΟΠΡΟΒΑΤΑ) – ΜΕΓΑΛΑ ( ΒΟΟΕΙΔΗ 200) 2. ΖΩΟΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΖΩΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ (ΠΕΡΙΠΟΥ 300) 3. 4 CONTAINERS (TA 2 ΜΟΝΩΜΕΝΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ) 4. 2 ΓΕΝΗΤΡΙΕΣ 120 KWA 5. ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (FPP2) ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΠΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΥΑΛΙΑ 6. 100 ΜΑΝΙΚΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ 1 ΙΝΤΣΑΣ ΚΑΙ ΑΥΛΟΥΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ

• ΔΗΜΟΣ Οιχαλίας

Ανάγκες για ζωοτροφές 2500 Ζώων (αιγοπροβάτων)

Να σημειώσουμε όπως αναφέρθηκε ότι ο δήμαρχος Μαραθώνος ακόμη πετάει είδη πρώτης ανάγκης από την προσφορά που δημιουργήθηκε μετά την πυρκαγιά στο Μάτι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια