Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού:Φυσικές καταστροφές – Κλιματική κρίση. Δημοτική Αρχή Δήμου Δάφνης-Υμηττού. Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας


Δηλώνεται, εξαρχής, ότι οι παρατηρήσεις δεν αφορούν την προσπάθεια των εργαζομένων που έχουν επιφορτιστεί τη διαχείριση των θεμάτων Πολιτικής Προστασίας [ΠΠ] στον Δήμο μας.

O Δήμος, όμως, με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής, δεν έχει ενεργό Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας, όπως οφείλει, και δεν κινείται στην κατεύθυνση της πρόληψης και οργάνωσης για την αντιμετώπιση των οποιονδήποτε φυσικών καταστροφών και της κλιματικής κρίσης.
Με επανειλημμένες παρεμβάσεις και συγκεκριμένες προτάσεις για τη λειτουργία κατά το μεταβατικό στάδιο, ζητάμε από το φθινόπωρο του 2019 τη σύσταση Αυτοτελούς Γραφείου/Τμήματος ΠΠ, χωρίς αποτέλεσμα μέχρι σήμερα.
Η απόσυρση του Δήμου από τον ΣΠΑΥ κατά το παρελθόν και η μη επανένταξή του, δείχνει τη συνεχιζόμενη προσέγγιση της Δημοτικής Αρχής στα θέματα πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος έναντι των φυσικών καταστροφών.
Τα αστικά πάρκα των κοινοτήτων Δάφνης & Υμηττού παραμένουν απροστάτευτα, ενώ ο Δήμος είναι απροετοίμαστος για κάθε είδους φυσική καταστροφή στο νέο πλαίσιο της κλιματικής κρίσης.
Την ίδια ώρα, δήμαρχος κι αντιδήμαρχοι παρακολουθούν αμέριμνα την «ενορχήστρωση» της τσιμεντοποίησης της ΠΥΡΚΑΛ και της περιβαλλοντικής επιβάρυνσης της περιοχής μας.
Καλούμε, για ακόμη μία φορά, τη Δημοτική Αρχή να οργανώσει το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου άμεσα και να συγκροτήσει διαπαραταξιακή επιτροπή στα θέματα ΠΠ.
Επ’ ευκαιρία, υπενθυμίζουμε ότι ακόμα δεν μας έχει αποσταλεί, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του αρμόδιου αντιδημάρχου, η απάντηση του Δήμου μας στο από 13.01.2021 έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής που αφορά στο σχέδιο του Δήμου για την αντιμετώπιση καταστροφών από την εκδήλωση Σεισμού και την οποία έχουμε ζητήσει στο δημοτικό συμβούλιο από τις 22 Φεβρουαρίου, εγγράφως από τις 24 Φεβρουαρίου και με τελευταία υπόμνηση στο δημοτικό συμβούλιο της 28ης Ιουλίου.
Με τη σκέψη μας στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές, ζητάμε να ενεργήσουμε όλοι, και κυρίως οι ιθύνοντες, επιτέλους, προληπτικά!

4 Αυγούστου 2021

Για τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού
Η επικεφαλής & δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης

Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια