Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Γεννηματά: Επίσκεψη στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό – Τι είπε για τη δημιουργία του Κυβερνητικού Πάρκου στην ΠΥΡΚΑΛ

 Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξή της, τόνισε η Φ. Γεννηματά μιλώντας στους εργαζόμενους στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα στον Υμηττό και επέκρινε την απόφαση της κυβέρνησης για τη δημιουργία «πάρκου» υπουργείων στη θέση των εγκαταστάσεων της εταιρείας, θέτοντας το  ερώτημα αν η απόφαση αυτή (για την οποία δεν προηγήθηκε διάλογος ή διαβούλευση ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες), υποκρύπτει και την συρρίκνωση της «εταιρείας» εις βάρος της παραγωγής πυρομαχικών.


Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, επισκέφθηκε, λίγο πριν το μεσημέρι, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα ΑΒΕΕ, στον Υμηττό και συναντήθηκε με την Διοίκηση, ενώ συνομίλησε και με τους εργαζόμενους.

Το πάρκο υπουργείων υποκρύπτει τη συρρίκνωση της εταιρείας

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ανέφερε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό της, πως αν το σχέδιο που εκπονήθηκε το 2012-2013 είχε υλοποιηθεί από τις μετέπειτα κυβερνήσεις, σήμερα θα μιλούσαμε για ΕΑΣ χωρίς ελλείμματα, σταθερά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Η κ. Γεννηματά επέκρινε την απόφαση του Κυριάκου  Μητσοτάκη για την δημιουργία «πάρκου» υπουργείων, στη θέση των παραγωγικών εγκαταστάσεων του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού (ΣΕΥ) και την μετεγκατάσταση του ΣΕΥ στο Συγκρότημα Εγκαταστάσεων Λαυρίου.

«Παραμένει ακόμη το ερώτημα αν η απόφαση αυτή, για την οποία δεν προηγήθηκε διάλογος ή διαβούλευση ούτε με τους εργαζόμενους, ούτε με τις τοπικές κοινωνίες,  υποκρύπτει και την συρρίκνωση της «εταιρείας» εις βάρος της παραγωγής πυρομαχικών», σημείωσε.

Διευκρίνισε πάντως, ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι αντίθετο με την μετεγκατάσταση και τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου στον Υμηττό, αλλά, όπως είπε, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ πρέπει:

– Να διασφαλίζει την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της ΕΑΣ.

– Να γίνει σε συνεννόηση με τους εργαζόμενους, διασφαλίζοντας και τα δικαιώματά τους.

«Πιστεύουμε στην αναγκαιότητα της Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας και στην στήριξή της, ως παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης, αλλά και ενίσχυσης της αποτρεπτικής ικανότητας της χώρας», κατέληξε.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια