Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση απαξιώνει τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ)

 «Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των κυβερνητικών προθέσεων είναι το ζήτημα της μετεγκατάστασης που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022»

Σε πλήρη απαξίωση οδηγεί η κυβέρνηση τα ΕΑΣ, όπως φαίνεται από τις προθέσεις της αναφορικά με την μετεγκατάσταση της εταιρείας, όχι ως μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης, αλλά ως μέσο για την περαιτέρω υποβάθμιση της εταιρίας, επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ.

Σε ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του προς τον υπουργό Οικονομικών, Χ. Σταϊκούρα, το κόμμα κάνει λόγο για «παραβατικές κινήσεις της εταιρείας, όπως η απόφαση του ΔΣ, να συνάψει σύμβαση πλαίσιο με την εταιρεία ONEX για παροχή υπηρεσιών υποστήριξης με διάθεση εξειδικευμένων βιομηχανικών εργατών για την υλοποίηση βιομηχανικών προγραμμάτων παραγωγής των ΕΑΣ. Μια σύμβαση παράνομη, εκτός των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, διευκολύνοντας κομματικές επιλογές της κυβέρνησης, αλλά κυρίως οδηγώντας στην απώλεια εμπειρίας και τεχνογνωσίας στην παραγωγή πυρομαχικών και όπλων».

Κατά το ΚΙΝΑΛ, «το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα των κυβερνητικών προθέσεων είναι το ζήτημα της μετεγκατάστασης που σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2022. Από την πρόσφατη επίσκεψη της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, στις εγκαταστάσεις των ΕΑΣ στον Υμηττό, επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις και οι φόβοι μας ότι η μετεγκατάσταση δεν αποτελεί για την κυβέρνηση μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου εξυγίανσης, αλλά μέσο περαιτέρω υποβάθμισης της εταιρείας.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι μόνο για την υλοποίηση των τρεχουσών συμβατικών του υποχρεώσεων το εργοστάσιο του Υμηττού πρέπει να εργάζεται παραγωγικά τουλάχιστον μέχρι τα τέλη του 2023 με την προϋπόθεση ότι θα χρηματοδοτηθούν οι πρώτες ύλες και θα προστεθεί εργατοτεχνικό προσωπικό. Είναι επίσης ενδεικτικό το πώς η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το ζήτημα της απασχόλησης στην εταιρία. Ενώ υπάρχει αδυναμία υλοποίησης υφιστάμενων συμβατικών υποχρεώσεων, την ίδια περίοδο, ενθαρρύνεται η έξοδος προσωπικού μέσω της κινητικότητας, ενώ επιδιώκεται μερική κάλυψη αναγκών μέσω εργολαβιών».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια