Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συγκέντρωση στο υπ. Εσωτερικών για να αποδοθεί ο λόφος στον λαό του Βύρωνα και Υμηττού

 


Τριμελής αντιπροσωπεία της Συντονιστικής Επιτροπής σωματείων, συλλόγων και φορέων του Βύρωνα για την υπεράσπιση του δημόσιου χαρακτήρα του λόφου Κοπανά, συναντήθηκε την Τρίτη το μεσημέρι με τον συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών Αντώνη Στέλλα.

Την ίδια ώρα, κόσμος που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής, πραγματοποιούσε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο. Η συνάντηση ήρθε ως αποτέλεσμα σχετικού αιτήματος που από τις 17 Ιούνη η Συντονιστική Επιτροπή είχε αποστείλει στο υπουργείο Εσωτερικών.

Στη συνάντηση, από πλευράς Συντονιστικής Επιτροπής «τονίστηκαν οι διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες, καθώς τέσσερις δεκαετίες επέτρεψαν δικαστικά να χρονίσει ένα θέμα που έγκαιρα θα έπρεπε οι κυβερνήσεις να έχουν λύσει. Προτάχθηκε η ανάγκη, σε ένα θέμα βαθιά πολιτικό, η λύση να είναι πολιτική, και αυτή δεν μπορεί να είναι άλλη από την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία με νομοθετική ρύθμιση θα αποδίδει τον λόφο Κοπανά εκεί που δικαιωματικά ανήκει, στον λαό του Βύρωνα και του Υμηττού», όπως αναφέρει.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου «αφού αναγνώρισε ότι η υπόθεση του λόφου Κοπανά είναι πράγματι μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος, επικαλέστηκε έλλειψη κάποιων συμπληρωματικών στοιχείων ώστε αυτά να μελετηθούν και να αξιολογηθούν στο σύνολό τους από τους νομικούς συμβούλους του υπουργείου και παρέπεμψε σε επόμενη συνάντηση σε μια εβδομάδα, που θα είναι σε θέση να ενημερώσει την Επιτροπή, για τις προθέσεις και τις δυνατότητες παρέμβασης του υπουργείου Εσωτερικών», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Στην ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή καταλήγει: «Αναμένοντας την τοποθέτηση του υπουργείου Εσωτερικών, ας μας επιτραπεί να επαναλάβουμε ότι και σήμερα στη συνάντηση τονίσαμε πως ούτε μπορούμε να φανταστούμε ότι οι χώροι αυτοί θα πάψουν να ικανοποιούν αντικειμενικές ανάγκες του λαού και της νεολαίας της περιοχής, όπως εδώ και 40 χρόνια, αλλά ούτε και πρόκειται να επιτρέψουμε να συμβεί».
Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια