Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, Ανοιχτή Πόλη, Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, Στάση Βύρωνα, ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Συνεργοί με την Ηλιούπολη και Μετέχω Αγίου Δημητρίου με θέμα «ΠΥΡΚΑΛ: Η επόμενη μέρα. Γιατί ΟΧΙ στην Υπουργούπολη, ΝΑΙ στο Πάρκο Πρασίνου για όλους»

 7 Ιουνίου 2021

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν οι αυτοδιοικητικές δυνάμεις ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ, Ανοιχτή Πόλη, Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, Στάση Βύρωνα, ΗΛΙΟΥ-Πόλις Ανθρώπινη πόλη, Συνεργοί με την Ηλιούπολη και Μετέχω Αγίου Δημητρίου με θέμα «ΠΥΡΚΑΛ: Η επόμενη μέρα. Γιατί ΟΧΙ στην Υπουργούπολη, ΝΑΙ στο Πάρκο Πρασίνου για όλους». Οι κεντρικοί ομιλητές, κα Μαρία Μάρκου, Αρχιτέκτονας-Πολεοδόμος και Αν. Καθηγήτρια ΕΜΠ και κος Χρίστος Καραμάνος, Πολιτικός Μηχανικός – τ. Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών με τη Δύναμη Ζωής, ανέδειξαν αφενός τα προβλήματα που προκύπτουν από τις κυβερνητικές εξαγγελίες για τη δημιουργία Κυβερνητικού Κέντρου στον χώρο της τ. ΠΥΡΚΑΛ και αφορούν στην αμυντική βιομηχανία της χώρας και, κυρίως, στο μέλλον της ευρύτερης περιοχής και απέδειξαν αφετέρου ότι υπάρχει άλλη επιλογή, ρεαλιστική, σύγχρονη και εκφράζουσα τις υπάρχουσες  κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανάγκες.

Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε εκ μέρους των συνδιοργανωτών, από την αίθουσα εκδηλώσεων του τ. Δημαρχείου Υμηττού, η επικεφαλής και δημοτική σύμβουλος με τους Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού, Όλγα Χριστινάκη, ενώ παρενέβησαν με τοποθετήσεις τους ο Νάσος Ηλιόπουλος, επικεφαλής της Πόλης Ανοικτής, οι δήμαρχοι των όμορων δήμων που έχουν εκδώσει σχετικά Ψηφίσματα και συγκεκριμένα του Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, της Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης και του Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στα ΕΑΣ, Γιάννης Σαράντης και οι επικεφαλής  των δημοτικών παρατάξεων Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή, Γιώργος Δαουλάρης, Δύναμη Ελπίδας Βύρωνα, Αλέξης Σωτηρόπουλος και Πρωτοβουλία Πολιτών Βύρωνα, Βάσια Σάρολα. Τον δήμαρχο Δάφνης Υμηττού εκπροσώπησε ο αναπληρωτής δήμαρχος Νίκος Τσιλίφης, εμμένοντας στη θέση της δημοτικής αρχής, περί αναμονής των μελετών πριν την επίσημη τοποθέτησή της. Τη συζήτηση παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον και απηύθηναν χαιρετισμό, δεσμευόμενοι να συνδράμουν με τις δυνάμεις τους, οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Νοτίου Τομέα, Γιάννης Μουζάλας, Γιάννης Μπαλάφας, Θεανώ Φωτίου και Ραλλία Χρηστίδου. Εκ μέρους των συνδιοργανωτών αποφώνησαν την εκδήλωση οι Γιάννα Κωνσταντίνου (ΜΕΤΕΧΩ), Αποστόλης Κονδύλης (ΗΛΙΟΥ-Πόλις) και Αποστόλης Στασινόπουλος (Συνεργοί με την Ηλιούπολη-Αντιδήμαρχος).

Το πλήθος των συμμετεχόντων στην εκδήλωση και οι παρεμβάσεις που έγιναν σηματοδοτούν την έναρξη ενός μεγάλου, κοινού και πολύπλευρου αγώνα, με πλήθος φωνών να συντείνουν με επιχειρήματα στο ΟΧΙ στην Υπουργούπολη, Ναι σε ένα Πάρκο Πρασίνου, Πολιτισμού, Αθλητισμού, πνεύμονα Ζωής με ελεύθερη πρόσβαση για όλους.

Το βίντεο της εκδήλωσης, η οποία είχε υβριδικό χαρακτήρα με συνδυασμό αυτοπρόσωπης παρουσίας και χρήση διαδικτυακής πλατφόρμας επικοινωνίας, έχει αναρτηθεί στα κοινωνικά δίκτυα των συνδιοργανώτριων παρατάξεων, καθώς και στο youtube των Πολιτών σε Κίνηση, στον σύνδεσμο:  https://www.youtube.com/watch?v=XQ_XaYJu2Fo&t=858s




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια