Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Υμηττός: Φιλοζωικές χωρίς φιλόζωους με θύματα χιλιάδες αδέσποτα

 


Υπάρχουν κάποιοι θεσμοί, κάποιες υπηρεσίες, που το αντικείμενο τους και ο λόγος ύπαρξης τους δε μπορεί να περιορίζεται σε ρόλους που δεν αρκούν για να εξυπηρετήσουν το σκοπό τους. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα όπως είναι τα νοσοκομεία, η εκκλησία, η αστυνομία κλπ. Οι φιλοζωικές υπηρεσίες ένας θεσμός που ιδανικά θα έπρεπε να είναι η λύση σε κάθε πολίτη που γίνεται μάρτυρας εγκατάλειψης, βασανισμού και κινδύνου ενός ζώου. Χιλιάδες όμως είναι τα περιστατικά που το πιο σκληρό πρόσωπο της γραφειοκρατίας κάνει την εμφάνισή του με θύματα τους τετράποδους (στην πλειοψηφία) φίλους μας.

Ένα ακόμα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε σήμερα στον Υμηττό. Οικογένεια διαπίστωσε ότι κάποιος ασυνείδητος έχει αφήσει δυο νεογέννητά γατάκια έξω από την πόρτα τους. Αμέσως η οικογένεια έπραξε τα δέοντα, φρόντισε να μεταφέρει – με πολύ δυσκολία – τα γατάκια σε ένα ασφαλές σημείο για να μην τα σκοτώσει κάποιο αμάξι και στη συνέχεια να τους δώσει νερό και τροφή. Επόμενη κίνηση φυσικά ήταν να επικοινωνήσει με τις αρχές, τα θεσμοθετημένα όργανα που είναι υπεύθυνα για αυτά τα περιστατικά.

Πρώτο τηλεφώνημα, φιλοζωική (της διπλανής) Ηλιούπολης. «Λυπούμαστε είναι εκτός της ζώνης μας, δε μπορούμε να κάνουμε κάτι» ήταν η παγερή απάντηση
Δεύτερο τηλεφώνημα στο Δήμο Δάφνης/Υμηττού. «Δε μπορούμε να κάνουμε κάτι, αφήστε τα όπως είναι , στο φυσικό τους περιβάλλον». Φυσικό περιβάλλον η βίαιη απομάκρυνσή τους από τη μητέρα τους, σε ένα αφιλόξενο αστικό περιβάλλον με αμάξια έτοιμα να τα λιώσουν. Όπως και δυστυχώς έγινε. Η οικογένεια παρά την απροθυμία των θεσμών να σώσουν τα αδέσποτα συνέχισε να τα προστατεύει μέχρι να βρεθεί μια λύση. Λίγη ώρα μετά όμως το ένα από τα 2 γατάκια ξέφυγε της προσοχής και πετάχτηκε στο δρόμο με αποτέλεσμα να σκοτωθεί. Αθώες παιδικές ψυχές γέμισαν τύψεις που δεν κατάφεραν να προστατέψουν δυο γατάκια που ο ασυνείδητος άφησε στην πόρτα τους και οι διορισμένοι «φιλόζωοι» δεν ανέλαβαν.

Δυστυχώς η απάθεια των φιλοζωϊκών και των υπηρεσιών είναι ένα καθημερνό φαινόμενο, μεταφέροντας την ευθύνη τους σε ευαισθητοποιημένους πολίτες που όμως δεν έχουν την εμπειρία και τη δυνατότητα που απαιτείται.

Τα παρακάτω tweets είναι ένα ελάχιστο δείγμα από την απάθεια θεσμών αυτών που οδηγεί στο να χάνουν χιλιάδες ζώα τη ζωή τους κάθε χρόνο.

πηγή: sportime.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια