Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Ηλιούπολης εναντίον της δημιουργίας Κυβερνητικού Πάρκου



ΨΗΦΙΣΜΑ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΚΑΤΑ ΤΗN ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΗΣ 2.6.2021


Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης αποφασίζει

(απεχόντων των κ.κ. Χωματά, Ταμβάκου, Τσουκαλά, Κουρή και μειοψηφούντος του κ. Γ. Γιαννόπουλου)

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης τίθεται ενάντια στα πρόσφατα σχέδια μετεγκατάστασης της ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ και της δημιουργίας στον ίδιο χώρο «πάρκου υπουργείων» για τους παρακάτω λόγους.

Τα σχέδια δημιουργίας του πάρκου υπουργείων δεν λαμβάνουν υπόψη το πάγιο και διαχρονικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας του Υμηττού και της Δάφνης για μετεγκατάσταση της ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ και την εκμετάλλευση του χώρου για χρήσεις που έχουν οριστεί από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο. (πάρκο, αθλητικές εγκαταστάσεις, κέντρο υγείας κλπ.).

Τα αιτήματα των κατοίκων για βελτίωση της ποιότητας ζωής τους δεν μπορούν να αγνοούνται.

Δεν έχει παρουσιαστεί καμία μελέτη που να περιλαμβάνει και να αξιολογεί περιβαλλοντικές, κυκλοφοριακές και οικονομικές επιπτώσεις στον Δήμο Δάφνης –Υμηττού αλλά και στους όμορους σε αυτόν δήμους όπως της Ηλιούπολης.

Δεν έχει γίνει σαφές και δεν έχουν παρουσιαστεί ακριβή σχέδια μετεγκατάστασης της ΕΑΣ-ΠΥΡΚΑΛ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην αμυντική βιομηχανία της χώρας και στους εργαζόμενους σε αυτήν.

Η ήδη επιβαρυμένη ευρύτερη περιοχή μας, δεν έχει ανάγκη περισσότερο τσιμέντο.

Έχει ανάγκη περιβαλλοντικής αναβάθμισης μέσα από την δημιουργία ενός πνεύμονα πράσινου εντός αστικού ιστού, ο οποίος θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών, αλλά και θα δώσει ευκαιρίες βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης μακριά από λογικές τσιμεντοποίησης, κατόπιν διαβούλευσης με τους κατοίκους και όχι εν κρυπτώ.

Ο Πρόεδρος του
Δημοτικού Συμβουλίου
Βιδάλης Παναγιώτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια