Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συναντήσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα με Δημάρχους Ελληνικού-Αργυρούπολης, Βύρωνα, Δάφνης-Υμηττού

 


Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις με τον Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης κ. Κωνσταντάτο καθώς και με τους Δημάρχους Βύρωνα, κ. Κατωπόδη και Δάφνης-Υμηττού, κ. Μπινίσκο.

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ συναντήθηκαν την περασμένη Τετάρτη οι δήμαρχοι Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης και Δάφνης-Υμηττού, Αναστάσιος Μπινίσκος, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την απόφαση του Εφετείου, η οποία παραχωρεί σε ιδιώτες, ένα μεγάλο τμήμα στην περιοχή των Θεάτρων Βράχων.
 
Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση του στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να  περιφρουρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της συγκεκριμένης περιοχής. Μάλιστα σε μια συμβολική κίνηση, έμπρακτης υποστήριξης, ο Αλέξης Τσίπρας υπέγραψε το ψήφισμα του Δήμου Βύρωνα που είναι αναρτημένο στο διαδίκτυο
(https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10242) και προέτρεψε όλους τους πολίτες να πράξουν το ίδιο, μέσα από μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, όπου σημείωσε χαρακτηριστικά: «Υπογράφω! Στηρίζω τον αγώνα των δημοτικών αρχών και των πολιτών για την παραμονή του Θεάτρου Βράχων στο δημόσιο και στους πολίτες. Ο Πολιτισμός είναι δημόσιο αγαθό και η πυξίδα μας για το μέλλον».  
 
Κατά τη συνάντηση ο Γρηγόρης Κατωπόδης, παρέδωσε στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ψήφισμα που ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Βύρωνα στις 7/6/2021 για την προάσπιση του δημόσιου, κοινωφελούς και δασικού χαρακτήρα του Λόφου Κοπανά, καθώς και το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων», το οποίο λόγω των δικαστικών εξελίξεων αποκτά φέτος ιδιαίτερη βαρύτητα.
 
Όπως είπε ο Δήμαρχος Βύρωνας: «Η ενημέρωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ εντάσσεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των ενεργειών μας για την καλύτερη πληροφόρηση της κοινωνίας, των κομμάτων και των θεσμικών παραγόντων και έχουμε ζητήσει ανάλογες συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, που θα πραγματοποιηθούν όποτε το επιτρέψει το πρόγραμμα τους. Εντείνουμε τις προσπάθειες μας το επόμενο διάστημα με στόχο το θέμα να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες διαστάσεις στην κοινή γνώμη και με τον τρόπο αυτό να υπερασπιστούμε τα κεκτημένα μας στην περιοχή». 
 
Η συνάντηση των δύο δημάρχων με τον Αλέξη Τσίπρα, έρχεται σε συνέχεια της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Ιουνίου στο χώρο των Θεάτρων Βράχων, στην οποία παραβρέθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν οι βουλευτές Νότιου Τομέα, όλων των κομμάτων προκειμένου να ενημερωθούν για το ίδιο θέμα.






Κατά τη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ελληνικού, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, αναφορικά με την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, συμφώνησε με την ανάγκη να παραχωρηθούν οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι στο δήμο.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια