Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ιωάννης Μουζάλας - Επίκαιρη ερώτηση για Κυβερνητικό Πάρκο στην ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ



Χθες στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, κ. Ι. Μουζάλας, απηύθυνε επίκαιρη ερώτηση προς τον Αν. Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάση, σχετικά με το σχεδιασμό της Κυβέρνησης για το «κυβερνητικό πάρκο» στην έκταση της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ στην περιοχή Δάφνη-Υμηττού.

Όπως χαρακτηριστικά, ανέφερε και στην ερώτηση του: «Αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία σχετική διαβούλευση τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε πρόσφατα στο συγκρότημα εργοστασίων της ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ και ανακοίνωσε πως μέσω ΣΔΙΤ, ο χώρος των 155 στρεμμάτων που εδώ και χρόνια η τοπική κοινωνία ζητά να της αποδοθεί ως χώρος πρασίνου, θα μετατραπεί σε ένα «κυβερνητικό πάρκο» με εννέα υπουργεία και ένα νέο Μέγαρο Μαξίμου. Ανεξαρτήτως του ότι διαφωνούμε ως προς την επιλογή αυτή, καλούμε την Κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει τη Βουλή και τους Έλληνες πολίτες  για το αν πρόκειται για επικοινωνιακό πυροτέχνημα ή ρεαλιστικό σχέδιο».

Ενώ στην συνέχεια πρόσθεσε δηκτικά: «Θα ενημερώσετε τους βουλευτές, τους φορείς της Τ.Α. καθώς και τους πολίτες των  δήμων Δάφνης-Υμηττού και της Νότιας Αθήνας συνολικά και θα προσκομίσετε στη Βουλή όλες τις απαιτούμενες μελέτες για την ανάπλαση του χώρου, ήτοι μελέτη κυκλοφοριακή, μελέτη αλλαγής οικοδομικού κανονισμού, μελέτη περιβαλλοντική και ανάπλασης, μελέτη αρχαιολογική προκειμένου να διασωθεί ο χαρακτήρας του αξιόλογου κτιριακού όγκου με κατασκευές προ του 1928, οικονομική και τεχνική μελέτη μετεγκατάστασης της παραγωγικής δομής των ΕΑΣ στο Λαύριο καθώς επίσης και μελέτη για τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης για το κέντρο της Αθήνας και προγραμματισμός για την χρήση των κενών κτιρίων που θα προκύψουν και τέλος, μελέτη κόστους-οφέλους συνολικά για την ελληνική Πολιτεία από την εν λόγω μετεγκατάσταση και ανάπλαση;»

Εν συνεχεία, στη δευτερολογία του τόνισε μεταξύ άλλων ότι σήμερα αν και δεν είναι η μέρα για έντονη πολιτική αντιπαράθεση, εντούτοις, ο αρμόδιος Υπουργός στην απάντηση του αν και ομνύει υπέρ της δημιουργίας ενός πάρκου, στην ουσία αναγγέλλει την κατάργηση ενός πάρκου αν και η κοινωνία επιζητά εδώ και δεκαετίες να της αποδοθεί. Ενώ όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε: «Είναι απογοητευτικό το γεγονός ότι επι της ουσίας δεν έχετε να μας καταθέσετε τίποτα. Καμία απαραίτητη έστω προμελέτη. Το πλάνο που ανακοινώσατε με τυμπανοκρουσίες σε Συνέντευξη Τύπου πρόσφατα, προβλέπει χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένων μελετών και ενεργειών, σε πλήρη αναντιστοιχία με το τι έχετε κάνει».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ στην Νότια Αθήνα, κ. Ι Μουζάλας ανέφερε κλείνοντας, ότι: «Θα μεταφέρετε καθημερινά 35.000 εργαζόμενους σε μια περιοχή με 30.000 κατοίκους, θα μεταφέρετε κυκλοφοριακό φόρτο απίστευτο σε δύο οδικές αρτηρίες ήδη επιβαρυμένες. Η ουσία είναι ότι δε μας λέτε τίποτε συγκεκριμένο. Καμία μελέτη για να ενημερωθούμε και να πεισθούμε ότι δεν πρόκειται απλώς για αποκύημα μιας νοσηρής φαντασίας για λόγους επικοινωνιακούς».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια