Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ: Το Υπουργείο Οικονομικών ανέθεσε χθες σε δύο εταιρείες την εκτίμηση της αγοραίας αξίας του ακινήτου των 157 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρεί η κυβέρνηση το project του Νέου Κυβερνητικού Πάρκου «Ανδρέας Λεντάκης» στις εγκαταστάσεις της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ, στον δήμο Δάφνης-Υμηττού. Μετά την πρόσφατη απόφαση του υφυπουργού Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Νίκου Ταγαρά για την έναρξη της διαδικασίας σύνταξης Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για την εν λόγω περιοχή, ακολούθησε χθες η ανάθεση σε δύο εταιρείες από το υπουργείο Οικονομικών της εκτίμησης της αγοραίας αξίας του ακινήτου των 157 στρεμμάτων ιδιοκτησίας της εταιρείας Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Η εκτίμηση αυτή είναι απαραίτητο βήμα για τη διενέργεια της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης του ακινήτου.

Το έργο της εκτίμησης το ανέλαβαν η Pepper Hellas Asset Management Solutions και η εταιρεία Proprius Μεσίτες & Σύμβουλοι Ακίνητων ΜΕΠΕ. Η Pepper Hellas αποτελεί το ελληνικό τμήμα της Pepper Εuropean Servicing που ανήκει στην αυστραλιανή Link Group. Η Pepper Εuropean Servicing, αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα σε χώρες με μεγάλο πρόβλημα κόκκινων δανείων όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Η Pepper Hellas αποτελεί μετεξέλιξη της NAI Hellas/ Avent SA, εταιρείας με μεγάλη παρουσία στον τομέα των συμβούλων ακινήτων στην Ελλάδα, που παρείχε συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιολογήσεις και υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και ακινήτων. Επικεφαλής της Pepper Hellas είναι ο CFO της Pepper Εuropean Servicing, ομογενής Steve Makaritis. Η Proprius Μεσίτες & Σύμβουλοι Ακίνητων ΜΕΠΕ, η οποία λειτουργεί υπό την επωνυμία Cushman & Wakefield Proprius είναι μέλος της Cushman & Wakefield Alliance της μεγαλύτερης εταιρείας στον χώρο των συμβούλων σε θέματα ακινήτων διεθνώς. CEO της Proprius Μεσίτες είναι η Νίκη Σύμπουρα

Σε κάθε περίπτωση έως το τέλος Ιουλίου Pepper Hellas και Proprius Μεσίτες θα πρέπει να παραδώσουν στο υπουργείο Οικονομικών μια αναλυτική έκθεση αποτίμησης της αγοραίας αξίας του ακινήτου της ΠΥΡΚΑΛ.

Εδώ η απόφαση:





Πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια