Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ : Όλα πλέον δείχνουν ότι οδεύουμε για εκλογές. Υπουργούπολη ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού;

 Όλα πλέον δείχνουν ότι οδεύουμε για εκλογές.

Και ενώ η πανδημία εξελίσσεται χωρίς καμία ανακοπή, αναδεικνύοντας ένα χρόνο μετά, μεγάλο προβληματισμό της κοινωνίας για τα περιοριστικά μέτρα, με τα νοσοκομεία να είναι σε κρίσιμη κατάσταση και την αγορά να ψυχορραγεί, η Κυβέρνηση εν όψει όπως όλα δείχνουν εκλογών, ξεκινάει εξαγγελίες για φαραωνικά έργα.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται το Σάββατο 3 Απριλίου επίσκεψη πολυπληθούς Κυβερνητικού κλιμακίου στη πόλη μας με την παρουσία του Πρωθυπουργού όπου και θα ανακοινωθεί η μετεγκατάσταση και οικοδόμηση Υπουργείων & Δημόσιων Υπηρεσιών στον χώρο της ΠΥΡΚΑΛ.
Την Τετάρτη 31.03.21 ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Δημοτικό Συμβούλιο για την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει βάση ενός φαραωνικού σχεδίου όπως μας το χαρακτήρισε, στην εγκατάσταση 9 Υπουργείων, στην περιοχή φιλέτο της ΠΥΡΚΑΛ με παραχώρηση στρεμμάτων για την δημιουργία πάρκου.
Καμία απάντηση ή άλλη ενημέρωση σε κάθε ερώτησή μας για το πως προέκυψε μια τόσο σημαντική εξέλιξη ενός πάγιου αιτήματος όλων μας, η αξιοποίηση του χώρου της ΠΥΡΚΑΛ να αποκτήσει χωρίς προηγούμενη διαβούλευση υπόσταση μέσα σε μια αιφνίδια ανακοίνωση.
Εκτός από γενικότητες και υποσχέσεις για ένα μοναδικό έργο, καμιά ουσιαστική απάντηση για το εάν υπάρχει πλάνο και εικόνα αυτού του σχεδιασμού.
Σήμερα Παρασκευή 2 /4 ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων λάβαμε από το Σωματείο των Εργαζομένων των Ε.Α.Σ. ΑΒΕΕ (ΕΒΟ-ΠΥΡΚΑΛ) επιστολή όπου μεταξύ άλλων αναφέρει:
…………………………
Το Συγκρότημα Εργοστασίων Υμηττού βρίσκεται σε έκταση 157 περίπου στρεμμάτων με πολλούς και μεγάλους χώρους πρασίνου και με μηδενική επιβάρυνση από ηχορύπανση, απόβλητα ή ρύπους στην ατμόσφαιρα, μετά από έργα που έγιναν τη δεκαετία του 1980, κυρίως.
Με την πλήρη στήριξη των εκπροσώπων των εργαζομένων παραχωρήθηκαν στο Δήμο σας τμήμα του οικοπέδου για χρήση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης στην οδό Γυμναστηρίου, καθώς και τμήμα στη συμβολή των οδών Ελευθερωτών και Ηλιουπόλεως για την ανέγερση του κλειστού γυμναστηρίου.
Επίσης είναι απόφαση του Συνδικαλιστικού μας Κινήματος εδώ και δεκαετίες, ότι το Συγκρότημα Εργοστασίων Υμηττού όταν μετεγκατασταθεί, η μετεγκατάσταση αυτή αφενός πρέπει να αποτελεί μέρος ενός αναπτυξιακού σχεδίου της επιχείρησης και αφετέρου η έκταση να αποδοθεί αυτούσια στους κατοίκους της περιοχής ώστε να αναπτυχθούν δραστηριότητες που εκείνοι θα αποφασίσουν μέσω των εκπροσώπων τους.
Δυστυχώς σήμερα με την Κυβερνητική απόφαση δεν υλοποιείται καμία από τις δυο προϋποθέσεις που ως Συνδικαλιστικό Κίνημα έχουμε θέσει.
Δεν υπάρχει μετεγκατάσταση όλων των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών, αλλά μόνο κλείσιμο του Συγκροτήματος Εργοστασίων Υμηττού.
Δεν υπάρχει σχεδιασμός υλοποίησης μετεγκατάστασης.
Δεν υπάρχει έναρξη εργασιών υποδοχής των προς μετεγκατάσταση γραμμών παραγωγής.
Δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα κονδύλια.
Άρα, δεν υπάρχει προοπτική ανάπτυξης των Ε.Α.Σ.
παρά μόνο απαξίωση των γραμμών παραγωγής πυρομαχικών με ότι αυτό συνεπάγεται στην εφοδιαστική αλυσίδα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Με την εξαγγελία επίσης αυτή του κλεισίματος του Σ.Ε.Υ.
δεν παραχωρείται ο χώρος στους κατοίκους του Δήμου σας και των όμορων περιοχών, αλλά ο χώρος θα αξιοποιηθεί με την ανέγερση εννέα (9) κτιρίων Υπουργείων και λοιπών Κυβερνητικών κτιρίων, με ότι αυτό συνεπάγεται στην επιβάρυνση της περιοχής στους οδικούς της άξονες, τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που σίγουρα δεν θα πάψουν να υπάρχουν γιατί ο Ελληνικός λαός δικαίως διεκδικεί και θα διεκδικεί ένα καλύτερο μέλλον που του αξίζει.
Κύριε Δήμαρχε Δάφνης - Υμηττού,
Κυρίες και Κύριοι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων,
Καλέσαμε τη Διοίκηση των Ε.Α.Σ. καθώς και τον κ. Πρωθυπουργό να αναστείλουν την απόφασή τους αυτή, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα για την έναρξη διαλόγου μεταξύ Διοίκησης, Κυβέρνησης, Σωματείου και Συμβουλίου Εργαζομένων, Δήμου Δάφνης – Υμηττού έτσι ώστε να υπάρξει μια πραγματική μετεγκατάσταση των εγκαταστάσεων που θα δίνουν προοπτική ανάπτυξης των πυρομαχικών και συνολικά της εταιρίας αλλά και για να αποδοθεί ο χώρος στη κοινωνία των πολιτών.
Σας ζητούμε να υποστηρίξετε τις θέσεις μας που δεν στηρίζουν μόνο τους εργαζόμενους, την εταιρία και την άμυνα της χώρας, αλλά στηρίζουν και την τοπική κοινωνία που επάξια εκπροσωπείτε.
………………………
Ως Δημοτική Παράταξη δηλώνουμε πως η ενημέρωση των εργαζομένων είναι σαφώς πιο διαφωτιστική από τις γενικότητες του Δημάρχου που όφειλε να είναι πολύ προσεκτικός σε μια τόσο σημαντική εξέλιξη.
Η θέση του όπως και του κάθε εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου δεν είναι να κομίζει τη κομματική του γραμμή αλλά να εκπροσωπεί πρώτα και κύρια τον Δήμο και τη πόλη που εκπροσωπεί. Άλλο Κομματικό στέλεχος, άλλο Κυβερνητικό στέλεχος, και άλλο Εκπρόσωπος των δημοτών.
Μένουμε στο σημείο της επιστολής των εργαζομένων όπου ζητά την δυνατότητα έναρξης διαλόγου μεταξύ Διοίκησης, Κυβέρνησης, Σωματείου και Συμβουλίου Εργαζομένων, Δήμου Δάφνης – Υμηττού και δηλώνουμε ότι αυτός είναι και ο μόνος ορθός δρόμος.
Είναι ευκαιρία όλων μας η αιφνίδια πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, μέσα από έναν ουσιαστικό διάλογο, αυτός ο χώρος μοναδικής αξίας να γίνει σημείο συνάντησης όλων μας και με μελέτη κάθε πρότασης που θα τεθεί σε αυτόν, να προκύψει ένα μοναδικό έργο πνοής για τον Δήμο μας και την ευρύτερη περιοχή.
Για την Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών
ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ Πόλη Φωτεινή
ο επικεφαλής: Γιώργος Δαουλάρης
οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Μπουρνελές Νικόλαος, Τσούτσουρας Δημήτριος, Ντίνος Νικόλαος, Ρούσσου Καλλιρόη (Ρόη)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια