Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΠΥΡΚΑΛ: Το «κυβερνητικό πάρκο» - πεδίο βολής και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής να συναντήσει τη δίκαιη οργή των πολιτών!

 

Ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ να γίνει πάρκο για το λαό και όχι για τα σχέδια της κυβέρνησης και για υπουργεία. Αυτό είναι το σύνθημα-απαίτηση των πολιτών, που ξανακούστηκε με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στις εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ. Η απαίτηση, δηλαδή, να φύγει το εργοστάσιο και οι εγκαταστάσεις της ΠΥΡΚΑΛ από την περιοχή για να δημιουργηθεί ένας χώρος πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση για το λαό και τους κατοίκους. Ωστόσο, η «Υψηλή Πύλη» του Μαξίμου και ο Κυρ. Μητσοτάκης ο «μεγαλοπρεπής» αποφάσισαν διαφορετικά, αντιμετωπίζοντας την έκταση της ΠΥΡΚΑΛ σαν να επρόκειτο για φεουδαρχικό τσιφλίκι.

Η μετατροπή της ΠΥΡΚΑΛ, μια έκταση 160 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων, σε «κυβερνητικό πάρκο» που δήθεν θα αποδοθεί στους πολίτες, ώστε να… θαυμάζουν 9 υπουργεία και το πρωθυπουργικό γραφείο που θα «φιλοξενήσει» (sic) η περιοχή αποτελεί μια ακόμη καταστροφική ανάπλαση μιας περιοχής, μετά την «τουριστική αξιοποίηση» του Ελληνικού για τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Προφανώς, η μετεγκατάσταση των κρατικών και κυβερνητικών υπηρεσιών στην περιοχή θα «φιλοξενήσει» και τις αντίστοιχες υποστηρικτικές υποδομές μετακίνησης και ασφάλειας. Κάνοντας το περίφημο «κυβερνητικό πάρκο», που δήθεν θα αποδοθεί στους πολίτες, να αποτελεί ουσιαστικά τις αυλές των υπουργείων και των κυβερνητικών κτηρίων. Γεμίζοντας τη γειτονία με κτήρια-τσιμεντένια τερατουργήματα αλλάζοντας τον συντελεστή δόμησης.    


Όσο για τους εναπομείναντες εργαζόμενους της ΠΥΡΚΑΛ, που συγχωνεύτηκε-συρρικνώθηκε με την ΕΒΟ στα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ), είναι απόλυτα δικαιολογημένος ο φόβος της ανεργίας που θα φέρει η… «υπουργοποίηση» της περιοχής. Εξ άλλου το λεγόμενο «αμυντικό δόγμα της χώρας» στηρίζεται κύρια στην εξάρτηση από τα «Rafal» και τα «F16» των ιμπεριαλιστών της ΕΕ και των ΗΠΑ κι όχι στη λεγόμενη «εθνική» βιομηχανία οπλικών συστημάτων. Ένα δόγμα που υπηρέτησε επάξια και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που έκανε βήματα για το κλείσιμο της ΕΑΣ και δεν αμφισβήτησε σε τίποτα τις ορέξεις του κεφαλαίου (ντόπιου και ξένου) για τα «φιλέτα» της περιοχής.

Αυτά θα είναι, λοιπόν, τα «οφέλη» για το λαό, τους κατοίκους και τους εργαζόμενους από την παράδοση της ΠΥΡΚΑΛ στα σχέδια «ανάπλασης» του συστήματος, που σχεδίασαν και υλοποίησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της άρχουσας τάξης. Κι όσοι διατηρούν ακόμη αυταπάτες για τον ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ, η δημοτική παράταξη του οποίου «επανεμφανίζεται» στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης, η αποστομωτική απάντηση για τις πραγματικές διαθέσεις του ήρθε με την υπερψήφιση της κυβερνητικής σύμβασης παράδοσης του Ελληνικού στις ορέξεις του μεγάλου ιδιωτικού κεφαλαίου.

Το χρυσό περιτύλιγμα (ή αλλιώς, το τυράκι στη φάκα) που συνοδεύει τέτοιες μεγαλεπήβολες (και τσιμεντένιες) αναπλάσεις περιοχών είναι φυσικά ότι μακροπρόθεσμα θα επωφεληθούν οι πολίτες. Πάρα του ότι ο λαός δεν βλέπει ποτέ κανένα όφελος από τέτοιου είδους «αναπλάσεις και εξοικονομήσεις». Τα ίδια ακούμε φυσικά και για το «Ελληνικό», που δίνεται στους επιχειρηματικούς κολοσσούς του τουρισμού. Στην περίπτωση της ΠΥΡΚΑΛ ο χώρος δίνεται στο κράτος και την κυβέρνηση του κεφαλαίου για τη μετατροπή της περιοχής σε κυβερνητικό κέντρο «Σύνταγμα-Ομόνοια».

Τα σχέδια του συστήματος και της κυβέρνησης του κεφαλαίου δεν πρέπει να περάσουν!

Όλοι στη συγκέντρωση του Σαββάτου, στις 10/4 και ώρα 11.00 π.μ. στην πλατεία Υμηττού

 Να αντισταθούμε και να διεκδικήσουμε ελεύθερους χώρους πρασίνου και ανάσες ζωής.

 Όχι στην καταστροφή του περιβάλλοντος και των γειτονιών μας.

Να μετατραπεί όλος ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ σε πάρκο πρασίνου με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλον τον κόσμο και όχι σε κυβερνητικό πεδίο βολής και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Να μη χαθεί καμία θέση εργασίας των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ.

Δρόμοι Αντίστασης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια