Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.

Πλατεία Υμηττού: Επιχείρηση της αστυνομίας για να αποφευχθεί ο συνωστισμός

 Πλατεία Υμηττού: Και σε αυτή τη περίπτωση ακολουθείται κατά γράμμα το σχέδιο που εφαρμόστηκε στην πλατεία Βαρνάβα και την πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη.


Αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στην πλατεία Υμηττού, προκειμένου να αποτραπούν τα φαινόμενα συνωστισμού που σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο που ακολουθείται από τις αστυνομικές δυνάμεις βασίζεται σε εκείνο που εφαρμόστηκε αρχικά στην πλατεία Βαρνάβα, και έπειτα στην πλατεία Αγίου Γεωργίου στην Κυψέλη και στην οδό Αιμιλίου Βεάκη στο Περιστέρι.

Επί της πλατείας βρίσκονται στελέχη της νέας Ομάδας Διαχείρισης και Οριοθέτησης Συναθροίσεων (Ο.Δ.Ο.Σ), τα οποία αποτρέπουν τους πολίτες να συνωστίζονται, ενώ περιμετρικά και στελέχη της Τροχαίας πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους.

Πώς διοργανώνονται τα κορωνοπάρτι

Το πως διοργανώνονται τα κορωνοπάρτι αποκάλυψε στην κάμερα του Star ο γνωστός μουσικός παραγωγός και Dj, Roni Iron, ο οποίος ανέφερε πως του είχε γίνει και εκείνου πρόταση να παίξει μουσική σε πάρτυ με χιλιάδες άτομα, την οποία και αρνήθηκε.

«Μου είχαν πει να παίξω εδώ στο Ναύπλιο, να κάναμε ένα πάρτι εδώ σε μια πλατεία στο κέντρο του Ναυπλίου να βάζαμε ηχεία 6. Μου είπαν “έλα ρε Ρόνι να στήσεις ένα πάρτι εδώ, να κάνουμε αυτό που γίνεται στην Αθήνα” και τους είπα “όχι, είμαι κατά”. Δεν πήγα γιατί φοβάμαι» περιέγραψε ο γνωστός Dj στο Star.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος, κάποιοι επιτήδειοι βρίσκουν και στήνουν μπίζνες με πάρτι. «Υπάρχουν DJ που δεν τους ξέρει η μάνα τους και σου λέει θα κάνουμε ένα πάρτι να μας μάθει ο κόσμος» εξηγεί. Tα πάρτι στις πλατείες διοργανώνονται ως εξής: νοικιάζουν μηχανήματα σε χαμηλές τιμές, αφού ειδικά αυτήν την περίοδο δεν έχει δουλειά.

«Άρα εκεί που το booth έκανε 500 ευρώ, τώρα το δίνει με 200. Έτσι, νοικιάζεις δυο σιντιέρες , μια κονσόλα, βρίσκεις μια τοποθεσία και παίζεις μουσική» προσθέτει. Στήνουν μια εκδήλωση στο fb και τα στέλνουν στα κατάλληλα άτομα που θα τη στείλουν στους επόμενους και πάει λέγοντας…»

Ο εγκλεισμός λόγω του lockdown έχει οδηγήσει τη νεολαία στα κορωνοπάρτι, οι οποίοι περιμένουν διακαώς να ανοίξει η εστίαση στις 3 Μαΐου.

«Μέχρι να τελειώσει θα υπάρχουν πολλά τέτοια κορωνοπάρτυ γιατί ο κόσμος έχει τρελαθεί» δηλώνει ένας νεαρός. Παραδέχεται πως μέχρι να ανοίξει η εστίαση η πλατεία Βεάκη στο Περιστέρι θα είναι το στέκι του. «Όλοι ψάχνουν τρόπο να βγουν. Μαζευόμαστε στη Βεάκη, δίνουμε ένα σημείο συνάντησης 2 – 3 αμάξια, μέχρι μια ώρα παίρνουμε κοκτέιλ από μαγαζιά και μετά από περίπτερα. Η μουσική παίζει στο τέρμα γιατί έρχονται με ηχεία» δηλώνει ο νεαρός στο Star.

Πηγή: pagenews.gr protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.