Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


"Οικόπεδα στο Θέατρο Βράχων" - Απόφαση του Εφετείου με βάση τίτλους κτήσης από την Οθωμανική περίοδο κατοχυρώνει τον χώρο σε ιδιώτες

Απόφαση του Εφετείου με βάση τίτλους κτήσης από την Οθωμανική περίοδο κατοχυρώνει τον χώρο σε ιδιώτες- Στον Άρειο Πάγο οι Δήμοι Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού

«Η απόφαση του Εφετείου, που δίνει με μεγάλη επιμέλεια το χώρο του Θεάτρου Βράχων και των αθλητικών εγκαταστάσεων στους φερόμενους ως ιδιοκτήτες, είναι ανεξήγητη και  απέναντί της δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια» είπε Στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη ο δήμαρχος Βύρωνα, Άκης Κατωπόδης, προαναγγέλλοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο  κατά της απόφασης και σειρά ενεργειών και δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών.  


Όπως εξήγησε, το 2003 και 2005 πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες αγωγές και το 2016 είχαμε απόφαση πρώτου βαθμού που δικαίωνε τους Δήμους, αλλά το 2017 ασκήθηκε έφεση και το  Εφετείο αποφάσισε ότι οι εκτάσεις στον Υμηττό δεν ήταν δασικές κι ότι ανήκουν σε ιδιώτες. 


«Πρόκειται για τεράστιο ζήτημα καθώς με την συγκεκριμένη απόφαση ζημιώνονται όλοι οι πολίτες της Αττικής», σημείωσε ο κ Κατωπόδης.  «Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορεί να συμβεί εάν δεν κατοχυρωθεί υπέρ του δημοσίου. Τι θα γίνει ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, ο πνεύμονας πρασίνου και η ποιότητα ζωής για  τους πολίτες της πόλης της Αττικής».


Το σοβαρό αυτό θέμα είχε συζητηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο Δάφνης-Υμηττού στη συνεδρίαση της 18ης Δεκεμβρίου 2020. Εδώ μπορείτε να δείτε το σχετικό απόσπασμα από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.