Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αίτημα συζήτησης του νομοσχεδίου του εκλογικού νόμου για την Αυτοδιοίκηση κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού

 

ΑΘΗΝΑ 20-2-2021

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτριο Βερύκιο

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Δήμου Δάφνης- Υμηττού Αναστάσιο Μπινίσκο

Αίτημα για συζήτηση με θέμα τον νέο εκλογικό νόμο για την Τοπική Διοίκηση

Η κυβέρνηση κατέθεσε πρόταση νόμου για νέο εκλογικό νόμο στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι άξονες της πρότασης είναι οι εξής:

– Εκλογή δήμαρχου/περιφερειάρχη με ποσοστό 43%.

– Τα 3/5 των εδρών δίνονται στον επιτυχόντα συνδυασμό και τα 2/5 στην αντιπολίτευση.

– Τίθεται όριο για την κατανομή των εδρών το 3%.

– Μειώνεται ο αριθμός των εδρών σε Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια με μια κλιμάκωση από τους μικρούς δήμους στους μεγαλύτερους.

– Επαναφέρεται το κοινό ψηφοδέλτιο δήμων και κοινοτήτων με πληθυσμό άνω των 500 κατοίκων και μπαίνει ως προϋπόθεση εγκυρότητας του ψηφοδελτίου ο συνδυασμός να κατεβάσει τον ελάχιστο αριθμό υποψηφίων στο σύνολο των κοινοτήτων. Στην Αττική καταργούνται οι κοινότητες πλην ορισμένων εξαιρέσεων.

– Διατηρείται το ενιαίο ψηφοδέλτιο στις κοινότητες κάτω των 500 κατοίκων.

– Αυξάνονται κατά πολύ τα παράβολα. Πιο συγκεκριμένα κατά 150% για τους υποψήφιους περιφερειάρχες, κατά 100% για τους υποψήφιους δημάρχους και κατά 60% για τους περιφερειακούς, δημοτικούς και κοινοτικούς συμβούλους.

Η πρόταση νόμου της κυβέρνησης φέρνει νέους απαράδεκτους περιορισμούς και αποκλεισμούς ως συνέχεια των αντιδραστικών αλλαγών που έχουν προωθηθεί στην Τοπική και Περιφερειακή Διοίκηση. Οι κυβερνήσεις διαχρονικά έχουν διαμορφώσει ένα ασφυκτικό αντιδραστικό πλαίσιο μετατρέποντας δήμους και Περιφέρειες σε μοχλό για την επιβολή αντιλαϊκών μέτρων.

Ζητάμε να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της 2ης Τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που θα γίνει στις 22-2-2021 το φλέγον θέμα του νέου εκλογικού νόμου για την Τοπική Διοίκηση

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΤΟΛΙΑ ΚΗΠΟΥΡΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ –

ΚΟΝΤΑΡΓΥΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΛΕΜΠΕΣΗΣ-ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΗΡΑΚΛΗΣ

ΕΓΓΛΕΖΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΑΦΝΗΣ

ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

ΡΑΝΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.