Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση Πολιτες σε Κίνηση Δάφνης-Υμηττού: Το ψύχος και τα έντονα καιρικά φαινόμενα βρίσκουν για μία ακόμη φορά τον Δήμο μας «σιωπηλό»


Πέρσι τα Χριστούγεννα, ζήσαμε το ρεσιτάλ υποκρισίας και αναλγησίας. Ένα χρόνο μετά και ο δήμαρχος εξακολουθεί να αγνοεί το θέμα των αστέγων όσες φορές και αν το φέραμε σε συμβούλια, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο τρεις φορές ζητήσαμε ως παράταξη από τον δήμαρχο να μας ενημερώσει για τις ενέργειες που έχει προβεί προκειμένου να προφυλαχθούν οι συγκεκριμένοι συνάνθρωποί μας και τις τρεις φορές αγνόησε επιδεικτικά να μας απαντήσει. Του υπενθυμίσαμε την πρόσφατη (Ιανουάριος 2021) εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας προς τους Δήμους με θέμα «Παροχή κατευθύνσεων για την προστασία αστέγων κατά την περίοδο του χειμώνα» και ζητήσαμε ενημέρωση για τις συγκεκριμένες ενέργειες που αναγράφονται εκεί, όμως, και πάλι, δεν μας απάντησε. Τι ν’ απαντήσει, εξάλλου;

Επανερχόμαστε, λοιπόν, με δημόσια ανακοίνωσή μας και του υπενθυμίζουμε τα εξής: «Προκειμένου να αποτραπεί η έκθεση αστέγων σε κίνδυνο εξαιτίας χαμηλών θερμοκρασιών κατά την περίοδο του χειμώνα, παρακαλούμε για τον ορισμό κλειστών θερμαινόμενων κτιρίων στο Δήμο σας, τα οποία θα είναι διαθέσιμα για προσωρινή φιλοξενία αστέγων και προσβάσιμα σε 24ωρη βάση (ή τουλάχιστον σε 12ωρη βάση κατά τις βραδινές ώρες από 20:00 μ.μ. έως 08:00 π.μ.) κατά τις ημέρες με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες». Δεν τα γράψαμε εμείς, κύριε δήμαρχε, τα γράφει το Υπουργείο, εκτός αν θεωρείτε ότι κι αυτό έστειλε την εγκύκλιο, για τα μάτια του κόσμου και μόνο.

Εμείς, για πολλοστή φορά, σας καλούμε να προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε ο Δήμος μας να έχει τις οργανωμένες δομές που ανταποκρίνονται στην ανθρωπιά των συμπολιτών μας όλο τον χρόνο και όχι όποτε το ‘’αποφασίσει‘’ ο κάθε δήμαρχος, ανάλογα με τις ανάγκες της φωτογραφήσεως. Σας καλούμε δε, να λάβετε ΤΩΡΑ μέριμνα για τους άστεγους, αλλά και όσους συμπολίτες μας έχουν στέγη, όμως στερούνται θέρμανσης, προκειμένου να αποφύγουμε τα χειρότερα, ενόψει του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας. Είναι απαίτηση της κοινωνίας η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη! Κι ας την έχουν κλείσει στο σπίτι, αυτή βλέπει!
Για τους Πολίτες σε Κίνηση
Η επικεφαλής
& δημοτικός σύμβουλος
Όλγα Χριστινάκη
Οι δημοτικοί σύμβουλοι
Γιώργος Μπόκαρης
Κώστας Αντωνιάδης
Ερρίκος Μαργαρίτης
Ανδρέας Ανδρουλάκης
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Δάφνης
Ελένη Γιαννίτσα
Θεόδωρος Βαλιανάτος
Οι κοινοτικοί σύμβουλοι Υμηττού
Ελένη Καρατζά
Ζωή Νάτση
Μάρκος Βεκρής


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια