Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Άγιος Δημήτριος: Απόκριες στην πόλη 2021

26 Φεβρουαρίου, 2021
Σε πείσμα των καιρών που δε μας επιτρέπουν να γιορτάσουμε το Τριώδιο με τον τρόπο που ξέρουμε και μας αρέσει, που δεν μας αφήνουν να έρθουμε κοντά ο ένας στον άλλο, να συναντηθούμε και να ξεφαντώσουμε όπως επιβάλλει το πνεύμα της εποχής, ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού & Περιβάλλοντος ετοίμασε μια σειρά από διαδικτυακά -και όχι μόνο- δρώμενα, που θα μας δώσουν την ευκαιρία να νιώσουμε το κλίμα της Απoκριάς, απαλύνοντας, όσο αυτό είναι δυνατό, το συνεχιζόμενο περιορισμό μας στο σπίτι.

Με τη συμβολή των παιδιών του Δημοτικού Ωδείου και του Τομέα Χορού, με την κατασκευή πρωτότυπης αποκριάτικης μάσκας και κοστουμιού, με το “Κυνήγι του πειρατικού θησαυρού” και με το “Καρναβαλικό λεωφορείο” που θα περιοδεύσει στις γειτονιές της πόλης, θα ζήσουμε τις φετινές Απόκριες ασφαλείς, προσδοκώντας την ημέρα της απαλλαγής μας από την πανδημία που σύντομα ελπίζουμε ότι θα ανατείλει.

Πρόγραμμα


Κατασκευή πρωτότυπης αποκριάτικης μάσκας – κοστουμιού




Ανοικτή πρόσκληση προς όλες και όλους, να κατασκευάσουν πρωτότυπες μάσκες – αποκριάτικα κοστούμια, να τα φωτογραφίσουν και να τα αποστείλουν στο e-mail του ΟΠΑΠ opap@dad.gr μέχρι το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021. Όλες οι κατασκευές θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα και τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου.

______________________________________

Διαδικτυακό Κυνήγι Πειρατικού Θησαυρού




Απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 – 15 ετών, που θα κληθούν να αποκρυπτογραφήσουν πειρατικά μηνύματα, σταυρόλεξα και ακροστιχίδες, να παίξουν παιχνίδια λογικής, παρατηρητικότητας και στρατηγικής, να συνθέσουν παζλ και να περιπλανηθούν σε λαβύρινθους.
Το κυνήγι ξεκινάει την 1 Μαρτίου 2021 και ολοκληρώνεται 15 Μαρτίου 2021 και όσοι/ες το ολοκληρώσουν, φτάνοντας στο θησαυρό, θα λάβουν “Πειρατικό έπαινο”.

Δηλώστε συμμετοχή …ΕΔΩ.

______________________________________

Διώροφο Καρναβαλικό Λεωφορείο




Την Καθαρά Δευτέρα 15-3-2021, Διώροφο Καρναβαλικό Λεωφορείο θα γεμίσει τις γειτονιές της πόλης με μουσική και καρναβαλιστές, που θα μας διασκεδάσουν με ένα ξεχωριστό τρόπο, αφού θα τους απολαύσουμε από τα παράθυρα και τα μπαλκόνια των σπιτιών μας.

Το Καρναβαλικό Λεωφορείο, κατά τις ώρες 10:30-14:30 και 17:30-19:30, θα περάσει από τις οδούς: ΣΟΥΛΙΟΥ, ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ, ΔΕΛΦΩΝ, ΔΡΑΜΑΣ, ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ & ΕΛΕΝΗΣ, ΛΙΔΟΡΙΚΙΟΥ, ΠΑΡΟΥ, ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ, ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ, ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΑΓΩΝ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, ΒΕΡΓΙΝΑΣ, ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ, ΑΡΤΗΣ, ΦΙΛ. ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΑΓ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ, ΠΑΠΑΓΟΥ, ΠΡΙΑΜΟΥ, 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ, ΧΡΥΣ .ΣΜΥΡΝΗΣ, ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΔΙΑΚΟΥ.

______________________________________

Μουσική και χορός από τα παιδιά του Δημοτικού Ωδείου και του Τομέα Χορού




Μασκαρεμένοι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου παίζουν μουσικά όργανα

Φέτος, λόγω των συνθηκών που διανύουμε, ζητήσαμε από τους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Ωδείου να μας παρουσιάσουν ένα μικρό δείγμα των μουσικών τους δεξιοτήτων.
Ντυμένοι μασκαράδες με μεγάλη χαρά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας σε μία διαφορετική συναυλία. Ας τους απολαύσουμε!
Το Δημοτικό Ωδείο με όλο το προσωπικό σας εύχεται Καλή Αποκριά, Καλή Σαρακοστή και σύντομα να βρεθούμε με ή χωρίς μάσκες όλοι μαζί με υγεία και να σας δούμε από κοντά.
Να χαίρεστε τις οικογένειες σας και να τους προσφέρετε το πιο όμορφο χαμόγελο και την πιο ζεστή αγκαλιά.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής
Δημήτρης Παπαθεοδώρου

Έναρξη προβολής: 2 Μαρτίου 2021


______________________________________

Μασκαρεμένες μαθήτριες του Τομέα Χορού

Αγαπητοί γονείς και παιδιά του Τομέα Χορού του Δήμου μας,

Οι φετινές αποκριές μας βρίσκουν να είμαστε μακριά ο ένας από τον άλλον και χωρίς το καθιερωμένο πάρτι που κάθε χρόνο κάνουμε στην σχολή απολαμβάνοντας τα παιδιά μας να χορεύουν σε ξέφρενους ρυθμούς. Ελπίζουμε όμως του χρόνου να κάνουμε διπλό αποκριάτικο γλέντι. Να ξέρετε πως μας λείπετε και δεν βλέπουμε την ώρα να ξανανταμώσουμε!

Μέχρι όμως να γίνει αυτό ας απολαύσουμε με την βοήθεια της τεχνολογίας μια μικρή “Αποκριάτικη χορευτική παραμυθοσαλάτα” που μας έστειλαν από τα σπίτια τους κάποιες μαθήτριές μας.
Οι δασκάλες σας κι εγώ σας στέλνουμε τις καλύτερες ευχές μας για καλές Απόκριες!

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Ντορίνα Καλεθριανού

Έναρξη προβολής: 2 Μαρτίου 2021

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια