Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΑΚΥΡΩΣΗ: Δάφνη-Υμηττός: Διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through ( μέσα σε όχημα ή με δίκυκλο) Σαββάτο 16.01.2021 και ώρα 10:00πμ – 15:00μμ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ -(16/11/2021 10:25) 

Σας ενημερώνουμε ότι ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ η δράση του ΚΕΠ Υγείας του δήμου μας Δάφνης-Υμηττού, του ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού ( rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που κατέφθασε σήμερα στις 9.00 στον χώρο πραγματοποίησης  της δράσης, ύστερα από αλλεπάλληλες επαφές με τον κεντρικό φορέα του ΕΟΔΥ μας ενημέρωσε επί τόπου στις 9.45  ότι οι άστατες καιρικές συνθήκες, που αυτή τη στιγμή επικρατούν στον δήμο μας (βροχόπτωση) θα επηρεάσουν το ασφαλές αποτέλεσμα των rapid tests.

Σε επόμενη ανάρτησή μας και στο επίσημο site του δήμου μας Δάφνης-Υμηττού, θα ενημερωθείτε για την εκ νέου διεξαγωγή της τόσο σημαντικής δράσης μας.

Σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Ο Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Αναστάσιος Αθ. Μπινίσκος




Διεξαγωγή ΔΩΡΕΑΝ ελέγχου ταχείας ανίχνευσης κορονοϊού (rapid Covid-19 test) με τη μέθοδο drive through ( μέσα σε όχημα ή με δίκυκλο) θα πραγματοποιηθεί στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού το ΣΑΒΒΑΤΟ 16-1-2021 στις 10.00-15.00 από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) στην κοινότητα Υμηττού, στην οδό Ελευθερωτών, στον δρόμο που πραγματοποιείται η Λαϊκή Αγορά.

Τα Drive through rapid tests θα πραγματοποιηθούν, σε όσους επιθυμούν, από κινητή ομάδα του ΕΟΔΥ χωρίς ραντεβού, αποκλειστικά σε άτομα που θα εισέρχονται στην οδό Ελευθερωτών από τη δεξιά πλευρά, με αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο ή ηλεκτρικό πατίνι.

Rapid covid-19 tests ΔΕΝ θα διενεργηθούν σε πεζούς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι:
        •       Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική
        •       Για μετακίνηση αποστολή sms στο 13033 κωδικός 1
        •       Πρέπει να έχετε μαζί σας την Αστυνομική Ταυτότητα
        •       Να γνωρίζετε τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης  (ΑΜΚΑ)
        •       Σε έλεγχο μπορούν να υποβληθούν και παιδιά άνω των 10 ετών
        •       Απαιτείται αριθμός κινητού τηλεφώνου για την αποστολή του αποτελέσματος ως μήνυμα (sms)
        •       Η πρόσβαση και η κίνηση των οχημάτων και των δίκυκλων στον χώρο και προκειμένου να αποφευχθούν φαινόμενα συγχρωτισμού, θα ρυθμίζεται με ειδική σήμανσης με στόχο τη γρήγορη και ασφαλή εξυπηρέτηση όσων προσέλθουν.
        •       Δικαίωμα να πραγματοποιήσουν το τεστ έχουν όλοι οι κάτοικοι του Δήμου αλλά και από την ευρύτερη περιοχή.
        •       ΣΥΣΤΑΣΗ: Όσοι δημότες δεν επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ,παρακαλούνται, το Σάββατο 16-1-2021 και από τις 10.00-15.00, να αποφύγουν -εάν αυτό είναι δυνατόν-την κυκλοφορία στην οδό Ελευθερωτών, (στον δρόμο που πραγματοποιείται η Λαική Αγορά).

Τη Δευτέρα 18-1-2021 το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην Ηλιούπολη - πλατεία Παλαιών Πατρών Γερμανού (ΙΚΑ) 10.00-15.00.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΔΗΜΟ ΥΛΙΟΥΠΟΛΗΣ:

"Με εξαιρετική οργάνωση αλλά κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες θερμοκρασίας 2°C, διενεργήθηκαν την πρώτη μιάμιση ώρα 125 τεστ.
Το χιονόνερο που άρχισε να πέφτει, κατέστησε επισφαλείς τις λήψεις και προβληματική την συνέχιση της διαδικασίας των rapid tests.
Με απόφαση του κλιμακίου του ΕΟΔΥ και σε συνεννόηση με τον Δήμο Ηλιούπολης η δράση αναβλήθηκε και θα επαναληφθεί σύντομα και κατά προτεραιότητα.
Ευχαριστούμε τους πολίτες που προσήλθαν και ζητούμε την κατανόηση όσων τελικά περίμεναν, αλλά δεν κατέστη τελικά δυνατόν να εξεταστούν.
Θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση για την ημέρα επανάληψης της διαδικασίας.
18 Ιανουαρίου 2021

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ηλιούπολης"

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια