Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Δελτίο Τύπου Πόλη Φωτεινή σχετικά με την απόφασή να μην προσέλθουν για υπογραφή μετά την αντιδημοκρατική ερμηνεία της Ειδικής Δημοτικής Συνεδρίασης της 11ης Δεκεμβρίου 2020, με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021

 


Δελτίο Τύπου σχετικά με την απόφασή μας να μην προσέλθουμε για υπογραφή μετά την αντιδημοκρατική ερμηνεία της Ειδικής Δημοτικής Συνεδρίασης της 11ης Δεκεμβρίου 2020, με θέμα την ψήφιση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021.

Η Ειδική Δημοτική Συνεδρίαση της 11ης Δεκεμβρίου 2020 είχε ως μοναδικό θέμα της την ψήφιση του Προϋπολογισμού Οικονομικού Έτους 2021.

Τόσο για εμάς που συμμετείχαμε, όσο και για τους δημότες που παρακολούθησαν Live τη Συνεδρίαση σε τηλεδιάσκεψη, τα όσα έγιναν, αλλά και όσα υπονοήθηκαν, μέσω βουβού λόγου των κομπάρσων- συνεταίρων της διοίκησης, έμοιαζαν μέρος μίας τραγελαφικής θεατρικής παράστασης. Μόνο που κανείς από το κοινό δεν γελούσε.

Βασικοί πρωταγωνιστές της παράστασης ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού και η Εντεταλμένη του Αντιδήμαρχος Οικονομικών, που εισηγήθηκε μία πρόταση, που δεν είχε, όπως τόνισε ο εισηγητής της δημοτικής παράταξης “Πόλη Φωτεινή” Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού Νίκος Ντίνος “κανένα θετικό κοινωνικό πρόσημο, κανένα όραμα και το σημαντικότερο δεν δίνει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματα του Δήμου”.

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Δάφνη – Υμηττός “Πόλη Φωτεινή” και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι “αν κάποιος παρακολουθεί τη συνεδρίαση και δεν ζει στο δήμο μας, ακούγοντας την εισήγηση της Αντιδημάρχου Οικονομικών και των όσων υποστήριξε ο Δήμαρχος, θα πίστευε ότι ζούμε στην εποχή της επαγγελίας.” Επίσης, τόνισε το γεγονός, ότι “μετά από 18 χρόνια μέλη της διοίκησης ανέφεραν ότι θα κάνουν με τα έργα τους το δήμο φιλικότερο και θα δώσουν προτεραιότητα στους συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες!” ενώ με αφορμή τη συμμετοχή στην τηλεσυνεδρίαση της ΠΕΔ Αττικής, ως εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ, ο κος Δαουλάρης συνέχισε λέγοντας ότι “όσο οι Δήμαρχοι γίνονται απλά διαχειριστές μίας τυπικής λειτουργίας, δεν έχουν όραμα, δεν διεκδικούν και εξαρτούν την παρουσία τους από την κομματική μηχανή που τους συνδέει και τους κρατάει όρθιους.”

Επίσης, σε email που έστειλε χθες στη διοίκηση, ο Γιώργος Δαουλάρης τόνισε την αντιδημοκρατικότητα του διοικητικού πλαισίου που υποχρεώνει την υπογραφή του προϋπολογισμού που καταψήφισε η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη Δάφνη – Υμηττός “Πόλη Φωτεινή”, και παράλογα μετατρέπει την αρνητική τους ψήφο σε ΑΚΥΡΗ και την πρόταση της δημοτικής αρχής  από πλειοψηφική, σε ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, και ενημέρωσε την απόφαση της δημοτικής παράταξης της αντιπολίτευσης να μην προσέλθει για να υπογράψει.

Παράλληλα, πρότεινε την ενημέρωση του αρμόδιου Υπουργείου, ώστε να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγή της διάταξης, που λέει πως εφόσον δεν υπάρχει διαφορετική συνολική πρόταση προϋπολογισμού αντίθετη της πλειοψηφίας δεν υπάρχει αρνητική ψήφος, διάταξη που εμπαίζει τις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης, αφού δεν έχουν κανένα εργαλείο και καμία ουσιαστική τεχνική υποστήριξη για να συντάξουν τεχνικά προϋπολογισμό, όπως έχει η έμμισθη διοίκηση.

Μία τέτοια διάταξη οδηγεί αναπόφευκτα σε όλη αυτή την αντιδημοκρατική ερμηνεία, που τη μόνη ομόφωνη πράγματι ψήφο αυτής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης από ΚΑΤΑ την εμφανίζει σε ομόφωνη στην πρόταση της πλειοψηφία! 

Ο Γιώργος Δαουλάρης έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για να προσέλθει η ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Δάφνη – Υμηττός “Πόλη Φωτεινή” στο Δημαρχείο, το να μετρήσει η ψήφος ως έχει πραγματικά. Αν και με τα περιοριστικά μέτρα, ακόμα και αυτή η υπογραφή θα έπρεπε να μπει ψηφιακά. Αλλά ούτε αυτό το σκέφτηκε η διοίκηση του δήμου Δάφνης – Υμηττού.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια