Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Πόλη Φωτεινή - Δελτίο Τύπου σχετικά με τη 12η Τακτική Συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου

 


Δελτίο Τύπου σχετικά με την

12η  Τακτική Συνεδρίαση της 18ης Νοεμβρίου 2020

Δειλοί, μοιραίοι και άβουλοι αντάμα προσμένουμε, ίσως, κάποιο θάμα.

Πώς αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει τη διοίκηση των μαθητευομένων μάγων του Δήμου Δάφνης Υμηττού;

Μοιραίοι, γιατί είναι πλέον πασιφανές  σε όλους ότι δεν μπορούν να ασκήσουν  διοίκηση. 

Άβουλοι, γιατί δεν παίρνουν καμία απολύτως πρωτοβουλία  να λύσουν κανένα από τα πολλά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι πολίτες του Δήμου μας.

Προσμένοντας σε κάποιο θάμα, αφού για αυτούς οι λύσεις θα έρθουν γραμμένες από την Κυβέρνηση ή από την Περιφέρεια για τα προβλήματα του Δήμου που εκλέχθηκαν να διοικήσουν.

Ενώ, εδώ και πολύ καιρό, το σύνολο σχεδόν της αντιπολίτευσης ζητούσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο για την αντιμετώπιση του νέου κύματος της πανδημίας, ο Δήμαρχος της πόλης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλοντας να υποβαθμίσουν το πρόβλημα και να μεταφέρουν, ως συνήθως,  αλλού τις ευθύνες έφεραν το θέμα σε τακτικό συμβούλιο, ακόμα και χωρίς γραπτή εισήγηση σε θέματα.

Ο Δήμαρχος προσπάθησε ηθελημένα να παραπλανήσει τους Δημοτικούς Συμβούλους,  που θέσαμε καίρια ερωτήματα στα οποία, ως συνήθως, δεν έδωσε καμία ουσιαστική απάντηση, αλλά απαντήσεις γενικές και αφηρημένες, που είχαν ως μοναδικό στόχο να δώσει μία ψευδή αίσθηση ευθύνης σε όσους δημότες παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση που εξέπεμπε διαδικτυακά ο Δήμος. 

Ως διαχειριστής Δήμαρχος  μας είπε τι εντολές πήρε από τις εγκυκλίους και πόσο ιδανικά  για αυτόν τις εκτελεί χωρίς καμία παρέκκλιση από αυτές, χωρίς καμία δική του διοικητική πρωτοβουλία.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική παράταξη Δάφνη-Υμηττός Πόλη Φωτεινή κατέθεσε για μία ακόμη φορά προτάσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας, όπως:

 • Εβδομαδιαία απολύμανση στους κοινόχρηστους δημόσιους  χώρους, στους παιδικούς σταθμούς, σε όλες τις σχολικές μονάδες, και σε όλα τα Δημοτικά κτήρια.
 • Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους.
 • Διανομή ηλεκτρονικών υπολογιστών στους μαθητές βάσει των αναγκών που θα κατέγραφαν οι διευθυντές με το εκπαιδευτικό προσωπικό και την ευγενική υποστήριξη και συνεργασία των συμβουλίων Γονέων και Κηδεμόνων. 
 • Ανίχνευση και καταγραφή των οικογενειών που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο είτε για τεχνικούς λόγους είτε από αδυναμία πληρωμής των τελών σε παρόχους, βάσει της διακριτικής συνεργασίας διευθυντών σχολείων, εκπαιδευτικού προσωπικού και των συμβουλίων Γονέων και Κηδεμόνων. 
 • Καταγραφή των τοπικών επιχειρήσεων που έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους με απόφαση της Κυβέρνησης, συνεργασία και στήριξή τους, απαλλαγή πληρωμής Δημοτικών τελών για τους τρέχοντες μήνες, αλλά και για το 2021. 
 • Μείωση του Δημοτικού φόρου που αφορά στην κατάληψη κοινοχρήστων Δημόσιων χώρων και πεζοδρομίων, καθώς και απαλλαγή Δημοτικών τελών για τις επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. 
 • Απαλλαγή Δημοτικών τελών για δύο τουλάχιστον χρόνια στις νέες επιχειρήσεις. 
 • Απαλλαγή Δημοτικών τελών για τους ανέργους, τα άτομα με ειδικές ανάγκες  τους τρίτεκνους και πολύτεκνους κατοίκους μας. 
 • Αρτιότερη οργάνωση του προγράμματος " Ο Δήμος Δίπλα σας".
 • Δημιουργία δικομματικού οργάνου, το οποίο θα έχει το συντονισμό του νέου κύματος του Covid-19. 
 • Δημιουργία ειδικού οργάνου μετά από πρόσκληση συμμετοχής των ιατρών της περιοχής, πρόταση που εξέφρασε στη συνεδρίαση  ο ιατρός και δημοτικός μας σύμβουλος Νίκος Μπουρνελές.
 • Θερμικές κάμερες σε δημόσιες υπηρεσίες και σχολικές μονάδες  ώστε να δίνουν αυτόματα ενημέρωση για συμπολίτες μας που είναι με πυρετό, πρακτικές που τις εφαρμόζουν ήδη οι δήμοι.

Η ανικανότητα της διοίκησης και των Δημοτικών παρατάξεων που τη στηρίζουν, εκτός των άλλων, φάνηκε στο γεγονός ότι σε μικρό χρονικό διάστημα, για πρώτη φορά για τα δεδομένα της διοίκησης της πόλης, ζήτησαν να ψηφίσει το σώμα νέο  τροποποιημένο τεχνικό πρόγραμμα, αίολο και διάτρητο. 

Διοίκηση χωρίς αρχή, μέση και τέλος. 

Χωρίς κανένα όραμα και στίγμα, αφήνει υποδομές και περιουσίες να καταστρέφονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αναφορά για τα λεωφορεία του Δήμου που παρατημένα σαπίζουν είτε στον περιβάλλοντα  χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων στο Θέατρο Βράχων είτε στο αμαξοστάσιο του Δήμου.

Με έναν αρμόδιο Αντιδήμαρχο που στην αναφορά μας για εγκατάλειψη της πλατείας Παππά, απαντώντας και αναφέροντάς την ως πλατεία Παπάγου μας είπε ότι γνωρίζει το θέμα και σύντομα θα αποκαταστήσει φθορές της ή σε επόμενο θέμα μας ονομάτιζε ειρωνικά  περιοχή ως " Πέρα Πλατεία".

Κύριοι της διοίκησης, δυστυχώς, για όλους εμάς, αναλάβατε σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για το Δήμο μας.

Κατεβείτε από το καλάμι της αλαζονείας και της υπεροψίας και δείτε με σοβαρότητα τα θέματα που κατατρέχουν το Δήμο μας.

Η ευθύνη της καρέκλας που κάθεστε δεν αρκείται μόνο στο μηνιαίο σταθερό μισθό και εξυπηρετήσεις συγγενών και στενών συνεργατών και φίλων σας.

Η ευθύνη σας είναι μεγάλη και πρέπει να την αναλάβετε όσο είναι νωρίς!

Ο χρόνος τρέχει και όσο περνάνε τα θέματα χωρίς λύσεις, το βάρος τους θα γίνει μεγάλο για όλους τους πολίτες, αλλά για εσάς θα είναι ασήκωτο πολιτικά.

Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να παλεύουμε για μία πόλη ανθρώπινη, φωτεινή, αντάξια για να ζούνε οι γονείς μας, εμείς και τα παιδιά μας.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια