Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Σε σταθερά...κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της πόλης μας

24/8/2020
"Μία εβδομάδα μετά την αναφορά ανάρτηση μας και δύο σχεδόν από την κατάσταση που επικρατεί στην οδό Κωστή Παλαμά 1-3 στη Δάφνη, καμία επέμβαση από τις υπηρεσίες καθαριότητας. Παρά του ότι τα στελέχη της διοίκησης παρακολουθούν με επιμέλεια όπως γνωρίζουμε τις αναρτήσεις μας δεν φάνηκε να τους ενοχλεί η επί 15 ημέρες πια άθλια κατάσταση. Όπως θα δείτε στη σημερινή φωτογραφία τα σκουπίδια και τα μπάζα παραμένουν έχοντας πια απλωθεί στο οδόστρωμα. Με λίγη προσοχή θα δείτε τα γυαλιά που έχουν απλωθεί στο οδόστρωμα.
Τουλάχιστον τον προηγούμενο χρόνο και παρά της επιθέσεις που δεχόμαστε από νεόκοπους υποστηρικτές της "νέας" διοίκησης όταν κατακαλόκαιρο κάναμε αναφορές για τέτοια ζητήματα , ο κος Τσιλίφης ως προσωρινός τότε δήμαρχος σε κάθε τέτοιου τύπου ανάρτηση μας ως έχοντας πολιτικό φιλότιμο δεν προσπαθούσε απλά να δώσει λύση αλλά απαντούσε και ενημέρωνε για την αποκατάσταση ή μη του όποιου θέματος.
Η διοίκηση του επί ενός έτους "νέου" δημάρχου έχει ως πάγια τακτική να μην λαμβάνει υπ όψιν αναφορές και ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ξεχνώντας όμως ότι αυτές δεν αφορούν την αντιπολίτευση ως πρόσωπα αλλά ως ζητήματα που αφορούν τους πολίτες του δήμου για τον οποίο εκλέχθηκε να υπηρετεί. Προφανώς θεωρεί ότι το όποιο έργο εάν αυτό υπάρξει θα εμφανιστεί στο τέλος της 4ετούς θητείας και όλα όσα βιώνουμε οι δημότες ως καθημερινότητα εχθές, σήμερα και αύριο θα ανήκουν τότε στο παρελθόν, θα έχουν ξεχαστεί και εύκολα με λίγη επικοινωνία, φωτογραφίες σε νέα απορριματοφόρα και νέα κολονάκια σε πεζοδρόμια η εξουσία θα παραμείνει και πάλι στο χέρια τους.
Δοκιμασμένη τακτική, ας ελπίσουμε για το καλό των δημοτών να μην ακολουθήσουν το συγκεκριμένο μοντέλο τα επόμενα 3 χρόνια που απομένουν έως τις επόμενες εκλογές και να προσφέρουν ένα σοβαρό έργο σε αυτές τις πραγματικά δύσκολες ημέρες που δοκιμάζονται οι αντοχές κάθε πολίτη που ζει σε ένα τόσο υποβαθμισμένο περιβάλλον."

17/8/2020
"Τουλάχιστον από την Τετάρτη 12 Αυγούστου όπως μας πληροφόρησαν υπάρχουν επί του στενού πεζοδρομίου της οδού Κ. Παλαμά 1-3 στη Δάφνη τα μπάζα και τα σκουπίδια που βλέπουμε στις εικόνες.
Σήμερα Δευτέρα 17 Αυγούστου αυτά έχουν επιπλέον διασκορπιστεί και στο οδόστρωμα μαζί με επιπλέον σκουπίδια!
Σε ελάχιστα μέτρα βρίσκεται κάδος σκουπιδιών που σημαίνει ότι κάποιο συνεργείο που πέρασε λογικά αυτές τις ημέρες θα έχει εντοπίσει το ζήτημα που έχει προκύψει.
Το ερώτημα είναι, ενημερώθηκε η υπηρεσία καθαριότητας και δεν μπορούσε να αντιδράσει όλες αυτές τις ημέρες ή ακόμα χειρότερα δεν έχει ενημερωθεί κανένας ούτε και πήρε χαμπάρι κάποιος από τους διοικούντες αντιδήμαρχους και δημοτικούς συμβούλους;
Προφανώς και κάποιος πολίτης είναι υπεύθυνος για αυτή τη κατάσταση και είναι υποχρέωση της υπηρεσίας εφόσον έχει εντοπιστεί τέτοιος όγκος από μπάζα και σκουπίδια στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της να αναζητήσει εάν στη περιοχή υπάρχουν σε εξέλιξη εργασίες πχ ανακαίνισης που αφορούν είτε σε κατοικία είτε σε κατάστημα, εκτός εάν πάλι αυτά τα υλικά έχουν αφεθεί από άλλη περιοχή που θεωρούμε ότι εάν αυτό συμβαίνει σημαίνει ότι μας έχουν πάρει είδηση ότι είμαστε ως δήμος σε κατάσταση μόνιμης αφασίας και όποιος θέλει αφήνει ότι θέλει και όπου θέλει, μπάζα, σκουπίδια και ότι μη χρήσιμο έχει.
Ανεξάρτητα όμως της ευθύνης του όποιου πολίτη που μπορεί να βρεθεί ή να μη βρεθεί η διοίκηση του δήμου είναι υποχρεωμένη να διαπιστώνει άμεσα τα θέματα αυτά και να προχωρεί σε καθαρισμό των δημόσιων χώρων σε εύλογο χρονικό διάστημα.
Τα μπάζα αυτά δεν καταλαμβάνουν απλά χώρο είναι εστία κινδύνου για διερχόμενους είτε είναι πεζοί είτε είναι σε όχημα. Σε περίπτωση δε μιας ξαφνικής νεροποντής αυτά τα υλικά μπορεί να δημιουργήσουν επιπλέον ζητήματα εάν αναλογιστούμε ότι ακριβώς δίπλα είναι η Λεωφόρος Βουλιαγμένης και το σημείο είναι και κατηφορικό που σημαίνει ότι όλα αυτά θα καταλήξουν σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του δήμου μας και όχι μόνο.
Ας ελπίσουμε ότι μετά και τη σημερινή μας δημοσίευση θα υπάρξει αντίδραση αποκατάστασης της περιοχής."





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια