Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Συνάντηση Δ.Σ. συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης» με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού για τη δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης», το Δ.Σ. του Συλλόγου, ύστερα από αίτημά του, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού κ. Αν. Μπινίσκο, την Αντιδήμαρχο Παιδείας κα Βογιατζόγλου, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιαννακούρα, τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Υμηττού κ. Μποζίκη και την Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Π.Ε. κα Γιαννοπούλου με στόχο την ενημέρωση για θέματα που αφορούν το κτιριακό πρόβλημα των νηπιαγωγείων.
Από την πλευρά του Συλλόγου επισημάνθηκε η καθυστέρηση της συνάντησης και κατατέθηκε υπόμνημα με προβλήματα σχολικών μονάδων του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, όπως αυτά έχουν καταγραφεί από Διευθυντές/τριες Δημοτικών Σχολείων και Προϊσταμένες νηπιαγωγείων, ζητώντας την άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών του Δήμου στα αιτήματα, σε θέματα καθημερινότητας, που υποβάλλουν οι Διευθυντές/ντριες των Δημοτικών Σχολείων και οι Προϊσταμένες των Νηπιαγωγείων.
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι κάθε χρόνο ζητείται καταγραφή των προβλημάτων κι ότι εφέτος διατέθηκε ένα μεγάλο κονδύλι για εργασίες. Συγκεκριμένα για την Π.Ε. πραγματοποιήθηκε ενεργειακή αναβάθμιση στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, εντάχθηκε στο πράσινο ταμείο το 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού, αν και η πανδημία καθυστέρησε τον σχεδιασμό.
Ο Δήμαρχος επίσης, δήλωσε την διαφωνία του, ακόμα κι ως προσωρινή λύση, στην πρόταση για αξιοποίηση του χώρου που εφάπτεται του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού, δίπλα στο κλειστό γυμναστήριο των εγκαταστάσεων του 4ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού, ως χώρος επέκτασης του Νηπιαγωγείου.
Για το πρώην ΠΙΚΠΑ στην πλατεία Τσαλαγανίδη, του οποίου είχε ξεκινήσει η ανακατασκευή και θα μεταστεγάζονταν ο 3ος παιδικός σταθμός Δάφνης, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι ο εργολάβος του έργου κηρύχθηκε έκπτωτος, κι έχει προκηρυχθεί εκ νέου διαγωνισμός. Ο Δήμος πιέζει για την περάτωση και παράδοση του έργου το σχολικό έτος 2021 – 2022. Με τη μεταστέγαση του παιδικού σταθμού, το προς ενοικίαση κτίριο (παλαιό κτίριο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Δάφνης), θα δοθεί λύση στο έντονο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν νηπιαγωγεία της Δάφνης.
Για το οικόπεδο επί της οδού Κυμοθόης 17 για το οποίο υπάρχει προέγκριση καταλληλότητας του χώρου από το 2015 από την αρμόδια υπηρεσία Κτιριακών Υποδομών (ΚΤ.ΥΠ.) Α.Ε., ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία αποχαρακτηρισμού του οικοπέδου.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης» υποστήριξε τη θέση του για την ανέγερση σύγχρονου διδακτηρίου στο οικόπεδο επί της οδού Σοφοκλή Βενιζέλου, δίπλα από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης, για το οποίο η καταλληλότητα έχει εγκριθεί από το 2012 και οι χώρος είναι χαρακτηρισμένος σχολικός.
Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι το οικόπεδο βρίσκεται ήδη στην κυριότητα του Δήμου και δρομολογείται η αξιοποίησή του για σχολική χρήση.
Τελειώνοντας, ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί τη συστέγαση δημοτικών και νηπιαγωγείων. Θεωρεί ότι οι αίθουσες που δόθηκαν και πέρυσι και φέτος για χρήση στα νηπειαγωγεία θα παρέχουν ασφάλεια στα προνήπια – νήπια και είναι χρέος του Δήμου να πράξει το καλύτερο για τα παιδιά, ενώ ο Δήμος κινείται προς την κατεύθυνση οριστικών λύσεων. Για τη σχολική δε χρονιά 2020 – 2021, θα χρησιμοποιηθούν αίθουσες από το 2ο, το 7ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης καθώς και το 4ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού.
Εκτίμηση του Δ.Σ. του συλλόγου εκπαιδευτικών «ο Μακρυγιάννης» είναι ότι υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις για τη μόνιμη λύση του κτιριακού προβλήματος. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια και διαφωνία του για τη συνεχιζόμενη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης, για μια ακόμη σχολική χρονιά, με διάθεση αιθουσών σε Δημοτικά σχολεία, πρόταση που από την αρχή βρήκε το Δ.Σ., με ομόφωνη απόφασή του, μερικώς σύμφωνο και μόνο ως προς την προσωρινότητα της συγκεκριμένης «λύσης» για το σχολικό έτος 2019 – 2020.
Δέσμευσή του να επιμείνει στις θέσεις του για ένα σύγχρονο δημόσιο νηπιαγωγείο, χωρίς εκπτώσεις, προβαίνοντας σε ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση για την υλοποίηση της δίχρονης προσχολικής υποχρεωτικής εκπαίδευσης με όρους και προϋποθέσεις που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες παιδαγωγικές ανάγκες και τις θέσεις του κλάδου.
Δείτε την πλήρη ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Ο Μακρυγιάννης».

Το Blog "Δαφνούλα & Υμηττούλης", δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε σημαίνει ότι συμφωνεί με τα ρεπορτάζ που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. Συνεπώς, δε φέρει καμία ευθύνη εκ του νόμου. Το Blog "Δαφνούλα & Υμηττούλης", ασπάζεται βαθιά, τις Δημοκρατικές αρχές της πολυφωνίας και ως εκ τούτου, αναδημοσιεύει κείμενα και ρεπορτάζ, από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια