Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ηλιούπολη: Ήρθαν στα χέρια έξω από τον Προφήτη Ηλία (VIDEO&ΕΙΚΟΝΕΣ)

Ένταση σημειώθηκε στον Προφήτη Ηλία Ηλιούπολης με διαδηλωτές και πιστούς να έρχονται στα χέρια κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για το αυθαίρετο κτίσμα γύρω από το ιστορικό εκκλησάκι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ilioupolinews.gr, δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης και έδωσαν το παρών το πρωί της Κυριακής στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία προκειμένου να πραγματοποιήσουν συμβολική καθαίρεση και ακτιβιστικές δράσεις κατά του αυθαιρέτου κτίσματος.

Στο σημείο, εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια θεία λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, σημειώθηκαν μικροσυμπλοκές των διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των ανδρών της Άμεσης Δράσης ενώ μετά από λίγο οι διαδηλωτές αποχώρησαν από το σημείο.

Δείτε το βίντεο:


Συνθήματα Στους Τοίχους Του Αυθαιρέτου Από Την Κίνηση Πολιτών
Τα μέλη της της Κίνησης Πολιτών τόνισαν εξ αρχής πως θα σεβαστούν την θεία λειτουργία χωρίς να την διακόψουν και θα ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους με το τέλος του μυστηρίου. Ωστόσο, όπως λένε, υπήρξε εσκεμμένη παράταση της τέλεσης του μυστηρίου από τον ιερέα, γεγονός που τους ώθησε να ξεκινήσουν τη διαμαρτυρία τους ενώ η υπαίθρια θεία λειτουργία βρισκόταν σε εξέλιξη.

Οι διαδηλωτές προσπάθησαν να γράψουν συνθήματα στους τοίχους του αυθαίρετου κτίσματος, ωστόσο ομάδα πιστών, μεταξύ των οποίων οι γιοι του ιερέα του ναού Στυλιανού Καρπαθίου μαζί με άγνωστα άτομα, επιτέθηκαν στους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν μικροσυμπλοκές.


(Πηγή: ilioupolinews.gr)

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια