Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ο Δήμος Δάφνης Υμηττού έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για την επαναλειτουργία των σχολείων;

Με επιστολή που απευθύνουν προς τον Δήμαρχο Δάφνης Υμηττού ζητούν να ενημερωθούν ο Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης Υμηττού  Νίκος Ντίνος απο τον Συνδιασμό Δάφνη Υμηττός Πόλη Φωτεινή του Γιώργου Δαουλάρη καθώς και το μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Πέτρος Γελάτσορας με αφορμή την αυριανή επαναλειτουργία των σχολείων της πόλης μας.
Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή τους.

Δάφνη 10 Μαΐου 2020

Προς: Γραφείο Δημάρχου Δάφνης Υμηττού

Κοινοποίηση:

Γραφείο Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου (και δια αυτού στα μέλη του Δ.Σ.)
Γραφείο Αντιδημάρχου Παιδείας.
Πρόεδρο Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής (και δια αυτής στα μέλη της Επιτροπής)
Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού (και δια αυτής στους Συλλόγους Γονέων).

Για πολλοστή φορά η διοίκηση του Δήμου επιλέγει να ασκεί επικοινωνιακή πολιτική και όχι ουσιαστική. Επιλέγει να λειτουργεί με φωτογραφίες στα social media και δεν δίνει λύσεις στα συσσωρευμένα προβλήματα των σχολείων.

Για ακόμα μια φορά επιλέξατε να αποδράσετε από το πεδίο της ενημέρωσης, τόσο σε επίπεδο Σχολικής Επιτροπής, όσο και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου, όπως άλλωστε είχατε υποχρέωση.

Δυστυχώς και στην Παιδεία ασκείται πολιτική πυροτεχνημάτων.

Με αφορμή την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μερικώς την Δευτέρα 11 Μαΐου και στο σύνολο τους στις 18 Μαΐου, σε όλη τη χώρα, θα θέλαμε να μας απαντήσετε γραπτώς, στα εξής ερωτήματα:

Θα υπάρχουν καθαρίστριες καθ΄όλη τη διάρκεια της λειτουργίας των σχολείων;
Θα γίνεται καθαρισμός κατά την διάρκεια του ωρολογίου προγράμματος ή μόνο μετά την λήξη των μαθημάτων; Γνωρίζουμε την μεγάλη έλλειψη προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία της πόλης μας. Δυστυχώς υπάρχουν σχολεία που λειτουργούν με ένα άτομο ως προσωπικό καθαριότητας, το οποίο μάλιστα εργάζεται μόνο για 2 ώρες την ημέρα.
Μεγάλη δε απορία, που οφείλετε να διευκρινίσετε, μας προκάλεσε στο σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε ο Δήμος και αναφέρει επί λέξει: «Μεταφορά επιπλέον, του προσωπικού καθαριότητας των Δημοτικών σχολείων και Νηπιαγωγείων για τον καθημερινό καθαρισμό τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα των σχολείων, κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους και μετά με στόχο τη διασφάλιση της υγιεινής και της εύρυθμης λειτουργίας τους.»

Ποιες ενέργειες θα κάνετε όταν αρχίσουν να λειτουργούν όλες οι τάξεις του Λυκείου και του Γυμνασίου;
Γιατί τόσο καιρό δεν προχωρήσατε στις αναγκαίες προσλήψεις σε προσωπικό καθαριότητας;
Έχει πραγματοποιηθεί επαρκής καθαρισμός των σχολείων, δεδομένου ότι είναι κλειστά δύο μήνες;
Πότε έγινε τελευταία φορά απολύμανση, σε όλους τους σχολικούς χώρους;
Ποιος είναι ο σχεδιασμός σας από εδώ και πέρα;
Τι θα γίνει όταν αποφασιστεί η επανέναρξη των μαθημάτων στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά;
Έχετε προμηθευτεί με τα απαραίτητα μέτρα προστασίας προκειμένου τα σχολεία της πόλης μας να επαναλειτουργήσουν με ασφάλεια τόσο για τους μαθητές όσο για τους καθηγητές αλλά και για όλους όσους εμπλέκονται στην εκπαιδευτική κοινότητα;
Θα υπάρχει σαπούνι, χάρτινες χειροπετσέτες και αντισηπτικά στις αίθουσες των σχολείων και στις τουαλέτες;
Θα δοθούν μάσκες, γάντια και αντισηπτικά ή έχετε επαναπαυθεί ότι μερικά από αυτά τα υλικά δεν είναι υποχρεωτικά;
Οι προμήθειες σε υγειονομικό υλικό θα επαρκούν μέχρι την λήξη της σχολικής χρονιάς ή θα επιβαρυνθούν οι τσέπες των μελών της μαθητικής κοινότητας;
Ξέρουμε, δυστυχώς, ότι πριν από την πανδημία δεν υπήρχαν επαρκή υλικά καθαριότητας, ούτε καν σαπούνια, με αποτέλεσμα πολλοί Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων, αλλά και εκπαιδευτικοί, να αναγκάζονται να αγοράζουν και να παραδίδουν στα σχολεία όλα τα απαιτούμενα υλικά για να λειτουργήσουν.

Σταματήστε να λειτουργείτε χωρίς κανένα σχεδιασμό και αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων επιτέλους.

Νίκος Ντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης Υμηττού

Πέτρος Γελάτσορας, Μέλος Δ.Σ. Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια