Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Δήμου Δάφνης – Υμηττού 16.03.2020


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των Νομικών Προσώπων, των Διευθυντών και των Προϊσταμένων Τμημάτων, συζητήθηκαν και εξετάσθηκαν νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.
Κατόπιν τούτου, αναστέλλονται από Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020 όλες οι συναλλαγές των πολιτών με φυσική παρουσία τους στο σύνολο των υπηρεσιών του Δήμου και των Νομικών Προσώπων του.
  Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις υπηρεσίες του Δήμου και των Νομικών προσώπων τηλεφωνικώς ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(e-mail) για τις υποθέσεις τους και όταν αυτές διεκπεραιώνονται θα αποστέλλονται τα έγγραφα με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο(e-mail) στους αιτούντες ή θα συνεννοούνται με τον αρμόδιο υπάλληλο για την παραλαβή του. Μόνο αν είναι έκτακτη και επείγουσα ανάγκη, την οποία και θα κρίνει ο αρμόδιος υπάλληλος, θα μπορούν οι πολίτες να εξυπηρετηθούν με φυσική παρουσία. Όλα τα τηλέφωνα και email επικοινωνίας βρίσκονται στο site του Δήμου (https://www.dafni-ymittos.gov.gr/tilefonikos-katalogos/).
  Στα νέα μέτρα πρόληψης που παίρνει ο Δήμος για την προστασία της δημόσιας υγείας περιλαμβάνονται επίσης:
  • Η αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας,
  • Το Κ.Ε.Π. της κοινότητας Δάφνης θα εξυπηρετεί το κοινό καθημερινά από τις 07:30 έως τις 15:00 και κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού,  
  • Το ταμείο του Δήμου θα είναι κλειστό και όποια πληρωμή προς τον Δήμο θα πραγματοποιείται μέσω τραπέζης,
  •  Το Δημοτικό Ιατρείο θα δέχεται μόνο με ραντεβού και με σειρά προτεραιότητας τους δημότες που εξυπηρετεί.
  • Η δήλωση για επιπλέον τετραγωνικά θα υποβάλλεται μόνο ηλεκτρονικά στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί στην διεύθυνση https://tetragonika.govapp.gr, η οποία έχει πάρει παράταση μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020.
  Παρακαλούμε θερμά όλους τους συμπολίτες μας ιδιαίτερα για το επόμενο χρονικό διάστημα να μην εναποθέτουν μπάζα, κλαδιά και ογκώδη αντικείμενα στα πεζοδρόμια λόγω της επιβαρυμένης κατάστασης και των ειδικών αδειών των εργαζομένων του τομέα καθαριότητας του Δήμου.
  ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ. Τα μέτρα τα οποία έχουν παρθεί είναι προληπτικά και συνιστούμε για άλλη μία φορά ψυχραιμία. Όλοι μαζί ενωμένοι, αναλαμβάνοντας την ευθύνη που έχουμε, απέναντι τόσο στους εαυτούς μας όσο και  στους συνανθρώπους μας, περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στο ελάχιστο.