Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ερώτηση προς την Διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Νίκος Ντίνος

2η Τακτική Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Δάφνης Υμηττού, 27|02|2020

 Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών |Δάφνη- Υμηττός |Πόλη Φωτεινή

Κατά τη διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δ.Σ. του Δήμου ο Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Ντίνος κατέθεσε ερώτηση στη διοίκηση σχετικά με την ενεργοποίηση επιχορήγησης των αθλητικών ομάδων, όπως και των πολιτιστικών σωματείων του Δήμου μας, σύμφωνα με τη διαδικασία που αναφέρει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Νίκος Ντίνος ανάφερε στην ερώτησή του:

«Εδώ και καιρό παρακολουθούμε να πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων και δράσεων υψηλού οικονομικού κόστους, γεγονός που δείχνει ότι ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού έχει καλύτερες οικονομικές δυνατότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Εφόσον αυτό ισχύει, το ερώτημα που θέτουμε ως δημοτική παράταξη είναι για ποιο λόγο η διοίκηση του δήμου δεν προχωράει στην ενεργοποίηση της δυνατότητας που παρέχει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και να ενισχύσει τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας σε τακτική ετήσια βάση, κάτι που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έχει ενεργοποιηθεί.»

Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι έχει τη θετική πρόθεση να ενισχύσει οικονομικά τις αθλητικές ομάδες και τα πολιτιστικά σωματεία, αλλά είναι κάτι που θα το εξετάσει στο μέλλον, αφού πρώτα αναζητήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ανά περίπτωση.

Παρά του ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου υπήρξε γενική και αόριστη θεωρούμε ότι με αυτή την τοποθέτησή του εντός του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε μια αρχή για την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στο έργο των συμπολιτών μας που εκπροσωπούν και δραστηριοποιούνται σε φορείς και σωματεία και με το υστέρημά τους εδώ και χρόνια στηρίζουν και παράγουν έργο ουσίας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό του Δήμου μας.

Όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη λειτουργικών υποδομών και οικονομικών πόρων όλες αυτές οι δράσεις είτε αφορούν στον αθλητισμό είτε στον πολιτισμό.

Είναι αυτές οι δράσεις που μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους, που στηρίζουν με το έργο τους την εικόνα του Δήμου μας.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη σπατάλη σε άνευ ουσίας εκδηλώσεις και να στηρίξουμε φορείς και σωματεία της κοινή μας πόλης μας, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη θα δώσουμε με ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου, όσο και στις γειτονιές της πόλης μας όση ενέργεια απαιτηθεί, ώστε να προχωρήσει η λειτουργία της πόλης σε μια πιο ανοικτή διακυβέρνηση.

Ζητούμενό μας, κάθε φορέας, κάθε σύλλογος, κάθε σωματείο να μπορεί να έχει τη στήριξη του δήμου χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.