Σοκ και θλίψη προκαλεί στη Δάφνη η καταστροφή του παρεκκλησίου του Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες ανήμερα του Πάσχα, με αποτέλεσμα να υποστεί ολοκληρωτική καταστροφή, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2026.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Κυνοσάργους, το περιστατικό αποδίδεται σε εμπρησμό. Η ενορία εκφράζει βαθιά θλίψη και αγανάκτηση για όσα συνέβησαν, τονίζοντας ότι η ζημιά δεν περιορίζεται μόνο στην υλική καταστροφή, αλλά αγγίζει και το θρησκευτικό συναίσθημα των πιστών σε μία από τις πιο σημαντικές ημέρες της Ορθοδοξίας.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, το παρεκκλήσι αποτελούσε χώρο προσευχής, παρηγοριάς και πνευματικής αναφοράς για την τοπική ενορία. Η καταστροφή του έχει προκαλέσει έντονη συγκίνηση και προβληματισμό στην περιοχή, καθώς πρόκειται για ένα σημείο με ιδιαίτερη πνευματική σημασία για πολλούς κατοίκους.
Το περιστατικό έρχεται να σκιάσει το πασχαλινό κλίμα των ημερών, προκαλώντας αναστάτωση στην τοπική κοινωνία. Το βλέμμα στρέφεται πλέον στις ενέργειες που θα ακολουθήσουν για τη διερεύνηση της υπόθεσης και την αποκατάσταση του παρεκκλησίου.













0 Σχόλια