Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης-Υμηττού: Με την ασφάλεια των παιδιών δεν θα παίζει κανένας!

Δεν περνάει μέρα που να μη γίνεται προφανές ακόμη και στον πιο δύσπιστο αυτό για το οποίο φωνάζουν τόσο καιρό οι γονείς και το σύνολο της σχολικής κοινότητας του δήμου μας: Τα σχολεία του δήμου στενάζουν για συντήρηση! Κουφώματα, καζανάκια και σοβάδες πέφτουν, οι λειψές τουαλέτες σε μια σειρά σχολεία είναι σε απαράδεκτη κατάσταση, όπως αντίστοιχα και οι αύλιοι χώροι, προαύλια που θυμίζουν παρκινγκ, στέγαστρα που φωνάζουν εγκατάλειψη, χώροι που γίνονται λίμνες σε κάθε βροχή.

Η Δημοτική Αρχή όχι μόνο δεν δίνει απαντήσεις αλλά επιτείνει τις αγωνίες γονιών, μαθητών και εκπαιδευτικών, με τα μπρος-πίσω στις τοποθετήσεις του κ. Δημάρχου αλλά και των αρμόδιων αντιδημάρχων. Από τη μία προσπαθεί να καλυφθεί πίσω από «μακροσκοπικούς» ελέγχους και από την άλλη προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στους εργαζόμενους των υποστελεχωμένων υπηρεσιών του δήμου. Τελικά, κάθε τοποθέτηση της Δημοτικής Αρχής αναιρεί την προηγούμενη ξεφεύγοντας από την ουσία.

Η κατάσταση του 1ου Νηπιαγωγείου Υμηττού, όπως αναδείχθηκε από γονείς και εκπαιδευτικούς και προκάλεσε την αντίστοιχη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27/03, είναι απολύτως ενδεικτική και για τα υπόλοιπα σχολικά συγκροτήματα. Η πτώση πόρτας σε εκπαιδευτικό στις 13/03 αλλά και η πτώση σοβάδων στο ίδιο σχολικό συγκρότημα, στο 4ο Δημοτικό, μια μέρα μετά το Δημοτικό Συμβούλιο μόνο την επιβεβαιώνει.

Η ντροπιαστική αυτή κατάσταση κάνει ξεκάθαρο για μια ακόμη φορά ότι έλεγχοι με χαρακτηρισμό αποφυγής ευθυνών όπως «οπτικοί», «μακροσκοπικοί» και όποιοι άλλοι – αν έχουν γίνει και αυτοί – ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ!!!

Η ευθύνη είναι της τωρινής και της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, σε απόλυτη συνέχεια. Εξάλλου, παρά τις όποιες μικροδιαφορές, ακολουθούν πιστά, απαρέγκλιτα και διαχρονικά τις επιταγές των κυβερνήσεων και της ΕΕ, που φορτώνουν τους δήμους με αρμοδιότητες ενώ ταυτόχρονα τους υποχρηματοδοτούν.

Η βολική τελικά αντιπαράθεση, της Δημοτικής Αρχής με όσους συγκροτούσαν μαζί την προηγούμενη διοίκηση, είναι κάλπικη και οδηγεί μόνο στο να χάνεται η ουσία. Το κυνήγι χρηματοδοτήσεων αφορά έργα βιτρίνας με το λεγόμενο «αναπτυξιακό πρόσημο». Δηλαδή έργα που θα φέρνουν έσοδα και καλή δικαιολογία για την μελλοντική αύξηση των ανταποδοτικών. Αυτή είναι και η αιτία που όποιο έργο και παρέμβαση γίνεται προκαλεί αναστάτωση σε κάθε γειτονιά και δεν απαντά στις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων.

Έργα που έχουν ως απαίτηση κόφτες στις υπηρεσίες του Δήμου όταν αυτές δεν συνοδεύονται από το αντίστοιχο «ανταποδοτικό» αντίτιμο. Κόφτες που απαιτούν τα κονδύλια, παρά το γεγονός ότι προκύπτουν από τη σκληρή φορολογία των εργαζομένων, να κατευθύνονται μέσω του κρατικού προϋπολογισμού και των διάφορων προγραμμάτων της ΕΕ, σε έργα που δεν αφορούν τις ανάγκες των πολλών. Ακόμα και η ασφάλεια των παιδιών μας λογαριάζεται ως «κόστος».

Αυτοί οι κόφτες, αυτές οι ξεκάθαρες πολιτικές επιλογές, βάζουν φρένο στη χρηματοδότηση ολοκληρωμένων ελέγχων, ουσιαστικών παρεμβάσεων και στην ανέγερση σύγχρονων σχολείων και παιδικών σταθμών, που να καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ανάπτυξης παιδιών όλων των ηλικιών, όπως απαιτούν γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Άμεση πραγματοποίηση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την κατάσταση του συνόλου της σχολικής στέγης στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού, συμπεριλαμβανομένων και των παιδικών σταθμών
  • Προσκόμιση των απαραίτητων εγγραφών από την Τεχνική Υπηρεσία που να πιστοποιούν τη μέθοδο και τα αποτελέσματα των ελέγχων επάρκειας και αντισεισμικής θωράκισης των εν λόγο κτιρίων
  • Επαρκή ολοκληρωμένο έλεγχο και αντισεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς
  • Να προχωρήσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία για την ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών
  • Χρηματοδότηση των Δήμων αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σχολείων και πρόσληψη του απαραίτητου μόνιμου προσωπικού (ψυχολόγοι, σχολικοί φύλακες, καθαρίστριες κα)
  • Χρηματοδότηση αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό ανέγερσης νέων μονάδων που να καλύπτουν επαρκώς τις ανάγκες σε παιδικούς σταθμούς και όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης

Καλούμε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές να μη συμβιβαστούν με αυτή την κατάσταση. Δεν θα περιμένουμε το επόμενο «ατύχημα» για να ακούμε για την «κακιά την ώρα». Μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε σύγχρονη και ασφαλή σχολική στέγη στο ύψος των αναγκών μας στον 21ο αιώνα.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταδικάζει κάθε ενέργεια που διαταράσσει την απρόσκοπτη και ασφαλή λειτουργία και του εκπαιδευτικού έργου. Στεκόμαστε δίπλα στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» είναι και θα είναι δίπλα σε κάθε αγώνα και διεκδίκηση της σχολικής κοινότητας για σχολεία όμορφα, σύγχρονα, λειτουργικά, πλήρως στελεχωμένα με το αναγκαίο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, για σχολεία που θα εκπληρώνουν απρόσκοπτα το σκοπό τους, για σχολεία που θα προάγουν την αγάπη για την μόρφωση και όχι ερείπια τα οποία οι μαθητές και οι δάσκαλοι θα τα βλέπουν με αποστροφή και φόβο.

Ή τα κέρδη τους Ή οι ζωές μας και των παιδιών μας!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια