Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


«Καλούμε τους αρμόδιους να σοβαρευτούν» Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου δημοτικού σχολείου Υμηττού

 


 Ανακοίνωση – Διαμαρτυρία Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 4ου δημοτικού σχολείου Υμηττού

Για πολλοστή φορά αναγκαζόμαστε να βγάλουμε ανακοίνωση και να καλούμε τη δημοτική αρχή να αναλάβει τις ευθύνες της για τα πολλά κτηριακά προβλήματα του σχολείου μας, που είναι εμφανώς εγκαταλελειμμένο και γεμάτο παγίδες.

Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να καταλάβει ότι όλο το σχολικό συγκρότημα στην Προύσσης, έχει αφεθεί στη μοίρα του.

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο (27 Μαρτίου), με αφορμή την παράσταση διαμαρτυρίας του συλλόγου γονέων του συστεγαζόμενου νηπιαγωγείου κατόπιν πτώσης πόρτας και τραυματισμό νηπιαγωγού, είχαμε τον μεν αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών να ισχυρίζεται ότι το σχολείο είναι ασφαλές, τον δε δήμαρχο, κατόπιν πιέσεώς μας, να ζητάει συγνώμη. Μια συγνώμη όμως δεν αρκεί. Τουλάχιστον δεν ήταν αρκετή για να μην πέσει σοβάς από τον κεντρικό διάδρομο του σχολείου μας την αμέσως επόμενη ημέρα (28 Μαρτίου). Όπως δεν ήταν και αρκετή όταν προ ημερών έπεσε ένα καζανάκι. Και δεν είναι αρκετή η συγνώμη, γιατί ο δήμαρχος, έχοντας διατελέσει ο ίδιος επί σειρά ετών αντιδήμαρχος της απερχόμενης διοίκησης και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της, όπου συνεργαζόταν με τον άλλον αντιδήμαρχο της τεχνικής υπηρεσίας, έκρινε προφανώς το έργο του ως επιτυχημένο και τον έχρισε και πάλι αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών! Ο οποίος αντιδήμαρχος, ο έχων διατελέσει δηλαδή πολιτικός προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών από το 2019 έως την άνοιξη του 2023 ήρθε ως νέος αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών στο σχολικό συμβούλιο του Φεβρουαρίου να μας πει ότι είναι νέα διοίκηση και τώρα ενημερώνεται!!! Οι δε αντιδήμαρχοι και εκπρόσωποι παιδείας όλα αυτά τα χρόνια απαντάνε στις διαμαρτυρίες μας με το ίδιο μότο: εμείς είμαστε αναρμόδιοι, αρμόδιος είναι ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.

Αν αυτό δεν είναι εμπαιγμός, τότε τι είναι; Ίσως τελικά το μόνο που μπορούν να κάνουν και οι σοβάδες με αυτά που ακούνε, είναι να πέφτουν……

Καλούμε τους αρμόδιους να σοβαρευτούν!

Έχουν καταλάβει ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα μπαινοβγαίνουν καθημερινά πάνω από 1.000 άτομα (παιδιά, εκπαιδευτικοί, προσωπικό), χωρίς να υπολογίζουμε και τους γονείς που πηγαινοφέρνουν τα παιδιά τους;

Έχουν καταλάβει ότι εδώ και δεκαετίες δεν έχει γίνει καμία σοβαρή παρέμβαση και απλώς παίζουμε με την τύχη μας;

Έχουν καταλάβει ότι αν συμβεί το κακό, η συγνώμη τους δεν θα έχει χώρο να σταθεί;

Τη συγνώμη τους τη θέλουμε έμπρακτη. Είναι ζήτημα υγείας και ασφάλειας των παιδιών μας! Είναι και ζήτημα αξιοπρέπειας μιας κοινωνίας, που πρέπει να γνωρίζει τις αδιαπραγμάτευτες προτεραιότητές της. Έμπρακτα!

29 Μαρτίου 2024
Για το ΔΣ
Η Πρόεδρος Όλγα Χριστινάκη
Η Γεν. Γραμματέας Στεφανία Αδάμ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια