Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Απόκριες 2024 στον Άγιο Δημήτριο

 


Ο Δήμος Αγίου Δημητρίου, με τη φροντίδα του Τμήματος Πολιτισμού, διοργανώνει ένα πλούσιο αποκριάτικο πρόγραμμα γεμάτο μουσικές, χορούς και παιχνίδια για όλες τις ηλικίες. Μικροί και μεγάλοι σε ένα απόλυτα μυσταγωγικό γλέντι που μας συνδέει με τις ρίζες μας, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας. Ο Δήμαρχος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, Στέλιος Μαμαλάκης απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους πολίτες, δημότες και επισκέπτες για τη μεγάλη γιορτή: «Οργανώσαμε τις φετινές γιορτές με αγάπη, μεράκι και στόχο να έρθουμε πιο κοντά. Σας καλούμε όλους στη μεγάλη αποκριάτικη γιορτή του δήμου μας να ξεφαντώσουμε όλοι μαζί, να ζήσουμε στιγμές ξεγνοιασιάς». Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αγγελική Σαραβελάκη, με αφορμή την επικείμενη αποκριάτικη γιορτή προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να συμμετάσχουν: «Ελάτε να ζήσουμε μια μοναδική εμπειρία γεμάτη χρώματα, μουσική και χαμόγελα σε ένα πλούσιο πρόγραμμα δωρεάν εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους.»

 

Τα εορταστικά δρώμενα ξεκινούν το Σάββατο 9 Μαρτίου και ολοκληρώνονται με την έναρξη της Σαρακοστής, την Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024.

Φέτος, οι Απόκριες βγαίνουν στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες!

Σάββατο 9 Μαρτίου:

·         «ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΑ»: 7 Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Δήμου μας γεμίζουν την πόλη με αποκριάτικες μουσικές και παραδοσιακά δρώμενα.

·         Ξεκινήστε από διάφορα σημεία και καταλήξτε σε κεντρικές πλατείες: χορέψτε με γαϊτανάκια, κουδουνάτους, αρκουδιάρηδες και άλλα!

Κυριακή 10 Μαρτίου:

·         Παιδικό αποκριάτικο πάρτι στον Ασύρματο: Μουσική, χορός, DJ, ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, face painting και διαγωνισμός κοστουμιού!

Σάββατο 16 Μαρτίου:

·         «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ»: Αλευρωθείτε και μουτζουρωθείτε με DJ και τον Δημήτρη Ουγγαρέζο στον Ασύρματο!

·         Αποκριάτικο πάρτι για τα ΚΑΠΗ: Μουσική, χορός και εδέσματα στο Ν. Κλειστό Αργοστολίου.

Καθαρά Δευτέρα 18 Μαρτίου:

·         Κούλουμα στον Ασύρματο: Φτιάξτε χαρταετούς, γευτείτε σαρακοστιανά εδέσματα, χορέψτε παραδοσιακούς χορούς και ανταλλάξτε ευχές με τραγούδια που θα συνοδεύει η «Παραδοσιακή Κομπανία»!

Αναλυτικό πρόγραμμα: https://online.anyflip.com/mwpjh/uxex/mobile/index.html

·         https://dad.gr/

Ελάτε να ξεφαντώσουμε μαζί!

#Αποκριες2024 #ΔήμοςΑγίουΔημητρίου #Χαρά #Διασκέδαση #Πολιτισμός

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια