Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Ανακοίνωση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης-Υμηττού για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

 «Συνένοχους στον «φόνο» δεν θα μας έχετε!» τονίζει στην ανακοίνωση της για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης – Υμηττού και σημειώνει:

«Το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέραμε. Ότι η διαρκής υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν παιδείας, με τη σκανδαλώδη υποχρηματοδότηση, το «κυνήγι» των ποιοτικών χαρακτηριστικών της, την εγκατάλειψή της στο φιλότιμο των εκπαιδευτικών, την αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, τα εμπόδια για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση (ΕΒΕ, μη διδασκαλία μαθημάτων που εξετάζονται στις πανελλήνιες, ελλείψεις καθηγητών κ.ά), την αφαίρεση από το «κάδρο» μαθημάτων και δράσεων που προάγουν την κοινωνική συνείδηση, την εμμονή στη βαθμοθηρική προσέγγιση, τα σοβαρά κτηριακά προβλήματα, τα όλα αυτά και τόσα ακόμα για τα οποία διαμαρτυρόμαστε χρόνια, ήταν μια προετοιμασία για το μεγάλο φινάλε: την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και το επίσημο πλέον πάντρεμα της εκπαίδευσης με το πορτοφόλι των οικογενειών. Όσο πληρώνεις, αξίζεις. Αξίζεις, όσο πληρώνεις.

Εμείς, γονείς μαθητών δημόσιων σχολείων, που αγωνιούμε για το μέλλον των παιδιών μας και για το μέλλον της χώρας μας, στεκόμαστε δίπλα στους νέους και τις νέες που αγωνίζονται και σας καλούμε να ακούσετε τη φωνή και τα επιχειρήματά τους, όχι μέσω των ΜΜΕ, αλλά από τα ίδια τα παιδιά. Στηρίζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις φοιτητών και μαθητών και καταγγέλλουμε τις διάφορες μεθοδεύσεις που γίνονται εναντίον τους, για να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα της νεολαίας και για να συκοφαντήσουν τον αγώνα τους. Αλίμονο αν η νεολαία μας δεν υπερασπιστεί το παρόν και το μέλλον της. Αλίμονο αν δεν σταθούμε δίπλα της. Αλίμονο αν δεν αντιληφθούμε όλοι ποιος καταστρατηγεί αυτή τη στιγμή το Σύνταγμα και ποιος το υπερασπίζεται.

Είμαστε με τη νιότη και τον αγώνα της! Πιστεύουμε τη νιότη και τον αγώνα της! Την ακούμε και την πιστεύουμε. Κι ελπίζουμε ότι η απάντησή της θα είναι ηχηρή: «Άμμες δε γ’ εσόμεθα πολλώ κάρρονες»

Ιανουάριος 2024

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος

Όλγα Χριστινάκη


Η Γεν. Γραμματέας

Κατερίνα Γκιώνη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια