Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικής και Νότιας Αθήνας καλεί την αποχωρήσασα βουλεύτρια κ. Θεανώ Φωτίου να παραδώσει την έδρα της



 Οι Νομαρχιακές Επιτροπές Ανατολικής και Νότιας Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία σε συνεδριάσεις τους αποφάσισαν ομόφωνα να σταλεί το παρόν, εκφράζοντας την απογοήτευσή τους στην απόφαση να αποχωρήσει η βουλεύτρια κ. Θεανώ Φωτίου χωρίς να παραδώσει την έδρα της, παρά το γεγονός ότι είχε υπογράψει (όπως και όλοι οι υπόλοιποι που αποχώρησαν) τον Κώδικα Δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών μας.

Η Ηθική στην πολιτική, ως Αξία στην Αριστερά, δεν συνάδει με τέτοιες αποφάσεις και πρωτοβουλίες!!

Συνεπώς, καλεί την αποχωρήσασα βουλεύτρια κ. Θεανώ Φωτίου, η οποία ανήκει πλέον σε διαφορετικό κόμμα από αυτό με το οποίο εκλέχθηκε πρόσφατα, να παραδώσει την έδρα της, ώστε τα μέλη και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία να έχουν την κοινοβουλευτική εκπροσώπηση που δικαιούνται.

Η εν λόγω βουλεύτρια οφείλει να παραδώσει άμεσα την έδρα της στον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, όπως προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας των υποψηφίων βουλευτών. 

Συγκεκριμένα, η παράδοση των εδρών προβλέπεται στην περίπτωση α) της παρ.2 του Κώδικα που αναφέρει ότι όλοι/ες οι βουλευτές/τριες που εκλέγονται με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δεσμεύονται πολιτικά και ηθικά ότι η έδρα που καταλαμβάνουν ανήκει στο κόμμα.


ΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια