Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Λαϊκή Συσπείρωση: Φεγγίτης αποκολλήθηκε και έπεσε εντός αίθουσας διδασκαλίας του 7ου Νηπιαγωγείου Δάφνης

Για άλλη μια φορά επιβεβαιώνεται η απαράδεκτη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι υποδομές της σχολικής στέγης και στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Την Παρασκευή 15/12/2023 φεγγίτης αποκολλήθηκε με αποτέλεσμα την πτώση του κουφώματος εντός αίθουσας διδασκαλίας του 7ου Νηπιαγωγείου Δάφνης. Αίθουσα Νηπιαγωγείου η οποία συστεγάζεται(!) στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης. Τα χειρότερα αποφεύχθηκαν καθώς το συμβάν έγινε λίγη ώρα μετά την αποχώρηση μαθητών από το νηπιαγωγείο, ενώ μόλις λίγα λεπτά πριν είχε αποχωρήσει η καθαρίστρια από το χώρο. Για το συγκεκριμένο σχολείο κατασκευής πάνω από 30 χρόνια πριν και με προσθήκη τις τελευταίες 2 δεκαετίες, δάσκαλοι και γονείς έχουν εκφράσει επανειλημμένα αμφιβολίες για την κατασκευαστική επάρκεια του κτηρίου και προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Το περιστατικό αυτό κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, προστίθεται στη μακρά λίστα αντίστοιχων «συμβάντων» σε όλη τη χώρα, ενώ επιβεβαιώνει τους φόβους και τις επισημάνσεις της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Για τη Δημοτική Αρχή, απερχόμενη και επερχόμενη, δεν είναι προτεραιότητα η ασφάλεια των παιδιώνη κατασκευή σύγχρονων σχολείων, νηπιαγωγείων, παιδικών σταθμών, παιδικών χαρών. Δεν είναι στις προτεραιότητες του Δήμου η εξασφάλιση ελεύθερων χώρων, πράσινου, αθλητικών και πολιτιστικών εγκαταστάσεων.

Προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή της Νέας Δημοκρατίας είναι έργα εκατοντάδων χιλιάδων όπως η «ενεργειακή αναβάθμιση σχολείων» που είναι προσαρμοσμένα στις κυβερνητικές επιλογές για να ενισχύσει την κερδοφορία μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων, προμηθευτών, κατασκευαστών, χωρίς προηγούμενο επαρκή έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση, σε κτήρια τριών και τεσσάρων δεκαετιών. Έργα τελικά που αποδεικνύονται πως είναι μακριά από την λύση πραγματικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δημότες.

Γιατί όλα αυτά μπορούν να αποφευχθούν, με επαρκή έλεγχο και χρηματοδότηση, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για στελέχωση υπηρεσιών, μελέτης επισκευής και κατασκευής νέων σχολικών μονάδων, για όλες τις βαθμίδες με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Η λογική των επιλέξιμων έργων με μόνο κριτήριο την κερδοφορία βάζει σε κίνδυνο της ζωές μας! Η λογική αυτή όμως αποτυπώθηκε και στην ψήφιση του τεχνικού προγράμματος του 2024 του Δήμου από τη Δημοτική Αρχή, με τις ευχές και της επερχόμενης και μάλιστα σε συνεδρίαση του ΔΣ σε μέρα απεργίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά πως η τοπική διοίκηση αποτελεί τον εφαρμοστή της κυβερνητικής πολιτικής σε τοπικό επίπεδο. Σε συνέχεια πάντα των «δημοσιονομικών απαιτήσεων» της ΕΕ, όπως αποτυπώνονται στον Κρατικό Προϋπολογισμό που αυτές τις μέρες συζητείται, με τα ματωμένα πλεονάσματα, περικοπές σε κοινωνικές δαπάνες, ουσιαστική καθήλωση των μισθών, προεξοφλώντας φοροκαταιγίδα για το λαό.

Η κατάσταση έχει φτάσει στο μη παρέκει! Απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Εργασίες συντήρησης σε όλα τα σχολεία για την ασφάλεια παιδιών, εκπαιδευτικών, εργαζομένων και γονιών
  • Επαρκής Αντισεισμικός έλεγχος σε όλα τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς
  • Χρηματοδότηση των Δήμων από τον κρατικό προϋπολογισμό που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σχολείων

Ή τα κέρδη τους Ή οι ζωές των παιδιών και οι δικές μας!

Καλούμε γονείς και μαθητές να μην συμβιβαστούν με την κατάσταση και περιμένουν να γίνει το επόμενο «ατύχημα». Μπαίνουμε μπροστά και διεκδικούμε ασφαλή σχολική στέγη στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Καλούμε συλλόγους γονέων και εκπαιδευτικών να οργανώσουν την πάλη τους μαζί με τους φορείς του Δήμου. Η «Λαϊκή Συσπείρωση» συμπαραστέκεται στον αγώνα και τις διεκδικήσεις τους, θα φέρει άμεσα το θέμα των σχολείων στο Δημοτικό Συμβούλιο και θα αγωνιστεί μέχρι να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες των μαθητών μας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια