Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Αναβαθμίζονται οι αθλητικοί χώροι σχολείων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής περίπου 300 χιλιάδων ευρώΆμεσα ξεκινούν τα έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού στα δάπεδα των αθλητικών χώρων σε σχολεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού, μετά και την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη και τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Α. Μπινίσκο.

 

Παρών  κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γ. Βλάχος.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό 304.990,00€ και η χρηματοδότηση θα γίνει από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

 

Η ανακατασκευή των δαπέδων κρίνεται αναγκαία διότι λόγω της χρήσης τους οι χώροι παρουσιάζουν έντονες φθορές. Με την υλοποίηση των έργων θα αναβαθμιστούν οι  αθλητικοί χώροι των σχολείων και θα πληρούν τις βέλτιστες προδιαγραφές, ενώ παράλληλα θα παρέχουν στα παιδιά, τους κατάλληλους χώρους για άθληση, παιχνίδι, ψυχαγωγία και κοινωνικοποίηση,  αποτελώντας ταυτόχρονα  σύγχρονους, λειτουργικούς και ασφαλείς χώρους διάδρασης για μικρούς και μεγάλους.

 

 

Τα έργα θα γίνουν στα εξής σχολεία του Δήμου Δάφνης- Υμηττού:


Α. ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ


1. Σχολικό συγκρότημα οδού

Προύσσης

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ


1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

1ο ΓΕΛ

2. Σχολικό συγκρότημα οδού Ιονίων

Νήσων 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

3ο ΓΕΛ – 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

3. Σχολεία οδού Δορυλαίου

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟΒ. ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΑΦΝΗΣ


1. Σχολικό συγκρότημα οδού Γράμμου

2ο Γ.Ε. Λύκειο & 1ο ΕΠΑ Λύκειο

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

2. Σχολείο Λεωφ. ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

3. Σχολείο ΟΔΟΥ ΚΑΛΥΜΝΟΥ

6ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

4. Σχολείο ΟΔΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

8 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

5. Σχολικό συγκροτημα ΛΕΩΦ. ΑΛ.

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

3 ο ΓΕ Λύκειο

6. Σχολείο ΟΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

7. Σχολείο ΟΔΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

8. Σχολείο ΟΔΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ – ΕΛΛΗΣ

ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ

1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ

9. Σχολείο ΟΔΟΥ ΕΘΝ. ΜΑΚΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

 

 

«Προτεραιότητά μας τα παιδιά μας να απολαμβάνουν την άθληση σε ασφαλείς και φιλόξενους σχολικούς χώρους» επισημαίνει σχετικά ο κ. Πατούλης και σημειώνει πως από την αρχή της θητείας του επένδυσε σε υποδομές  και παρεμβάσεις που διασφαλίζουν πως τα παιδιά σε όλη την Αττική θα πηγαίνουν σε ασφαλή σχολεία, που θα διαθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον, υψηλών προδιαγραφών.  Κλείνοντας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού Α. Μπινίσκο για τη συνεργασία.

 

Από την πλευρά του ο κ. Μπινίσκος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Πατούλη για τα έργα και τόνισε μεταξύ άλλων: «Με 304.990,40 ευρώ, που εξασφαλίσαμε από την Περιφέρεια Αττικής, θα αλλάξει ριζικά η όψη των σχολείων μας. Μέλημά μας είναι η ασφάλεια των παιδιών μας και η πρόληψη ατυχημάτων, με σχολικές αυλές σύγχρονες, με ανθεκτικά, αντιολισθητικά και ομαλά δάπεδα, που διατηρούν τις ιδιότητές τους στον χρόνο και τη χρήση. Θέλουμε τα παιδιά μας να απολαμβάνουν τον χρόνο που βρίσκονται στο σχολείο τους σε ένα ασφαλές και ευχάριστο περιβάλλον κατάλληλο για άθληση, παιχνίδι, ψυχαγωγία, κοινωνικοποίηση και ξεκούραση σε σύγχρονους, λειτουργικούς χώρους».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια