Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Χριστινάκη Όλγα Υποψήφια Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού - Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης Υμηττού

 



Βιογραφικό

Η Όλγα Χριστινάκη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και έχει λάβει με άριστα μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Δημόσιο Δίκαιο και Δημόσια Πολιτική από τη Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Σπουδών του ΕΚΠΑ.  Άσκησε δικηγορία επί σειρά ετών ως μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και σήμερα εργάζεται στο Υπουργείο Οικονομικών. Έχει, επίσης, μεταπτυχιακές σπουδές στην κοινωνική θεολογία και την προαγωγή ψυχικής υγείας και έχει παρακολουθήσει μαθήματα ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Με τον σύζυγό της και πρόεδρο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ, Γιώργο Μακράκη, έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, την Ελένη (21 ετών), τον Χρύσανθο (16 ετών) και την Παναγιώτα (11 ετών),  μεγαλώνοντάς τα στις όμορφες γειτονιές της πόλης μας. Από το 2007 ενεργοποιήθηκε στις συλλογικότητες των σχολείων των παιδιών της, κερδίζοντας την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση των γονέων, που την αναδεικνύουν εκπρόσωπό τους μέχρι και σήμερα. Τα τελευταία 8 χρόνια, εκπροσωπεί το γονεϊκό κίνημα και σε επίπεδο Δήμου, ως πρόεδρος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Δάφνης-Υμηττού, αναπτύσσοντας πλούσια κοινωνική δράση και μετουσιώνοντας την αλληλεγγύη και τη διεκδίκηση σε στάση ζωής.

Δραστηριοποιείται σε διάφορες ομάδες επιστημονικού και κοινωνικού ενδιαφέροντος και διατηρεί στενούς δεσμούς με τους τόπους καταγωγής της (Κρήτη και Κύπρος). Διετέλεσε έφορος δημοσίων σχέσεων στη Φοιτητική Ένωση Κρητών (ΦΕΚ), ενώ επί σειρά ετών παρέδιδε μαθήματα κρητικών χορών στον Πολιτιστικό Όμιλο Φοιτητών Πανεπιστημίου Αθηνών (ΠΟΦΠΑ).

Πιστεύει στη συμμετοχικότητα, στις δημοκρατικές διαδικασίες, στη δύναμη της βάσης και έχει αυξημένο το αίσθημα της προσωπικής και συλλογικά εκφραζόμενης ευθύνης. Από το 2019 είναι δημοτική σύμβουλος Δάφνης Υμηττού, ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Πολίτες σε Κίνηση, ασκώντας ενεργή και εποικοδομητική αντιπολίτευση,  οραματιζόμενη έναν δήμο πιο όμορφο, πιο έξυπνο, πιο συμμετοχικό.

Η Όλγα Χριστινάκη, που της αρέσει να τη φωνάζουν «η Όλγα μας»….

Να αγαπάς την ευθύνη


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια