Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Εγγραφή σε Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Υμηττού της ΔΥΠΑ


Συνεχίζονται οι εγγραφές στην ΕΠΑΣ Υμηττού στην Ειδικότητα Τεχνίτης Εργαλειομηχανών (CNC) 

Ο Τεχνίτης Εργαλειομηχανών είναι μια ειδικότητα με μεγάλη ζήτηση στην αγορά εργασίας σε υψηλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας

Εγγραφείτε τώρα και εξασφαλίστε το μέλλον σας

Οι ΕΠΑΣ της Δ.ΥΠ.Α λειτουργούν ήδη από το 1952, εφαρμόζοντας με επιτυχία τον θεσμό της Μαθητείας, το εκπαιδευτικό σύστημα που συνδυάζει τη θεωρητική και εργαστηριακή εκπαίδευση στην τάξη, με την αμειβόμενη Μαθητεία (υλοποίηση προγράμματος μάθησης σε εργασιακό χώρο) σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα. 

Η διάρκεια φοίτησης είναι 2 έτη (4 εξάμηνα).  Καθ όλη τη διάρκεια φοίτησης ο μαθητής παρακολουθεί το απόγευμα τα μαθήματά του στην τάξη, ενώ το πρωί απασχολείται ως ασκούμενος σε κάποια επιχείρηση.

Οι μαθητευόμενοι ασκούνται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σε ελεύθερους επαγγελματίες, σε μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις, σε ΔΕΚΟ, Δήμους και στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για επιχειρήσεις όλων των κλάδων της εθνικής οικονομίας και σε πολλές τεχνικές ειδικότητες.

Στόχος είναι οι μαθητές ολοκληρώνοντας τη φοίτησή τους, να έχουν αποκτήσει επαγγελματική εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας. Το σύστημα on the job-training που εφαρμόζει  η  Δ.ΥΠ.Α (τ.ΟΑΕΔ), έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό στην πράξη καθώς οι μαθητές σε σημαντικό ποσοστό, μετά το τέλος των σπουδών τους, συνεχίζουν να απασχολούνται στις θέσεις πρακτικής άσκηση.

Η αμοιβή των μαθητών ανέρχεται σε 26,13 ευρώ την ημέρα

Υποβολή αιτήσεων για το σχολικό έτος 2023-24 αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω του gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια