Για να ενημερώνεστε καθημερινά για τα νέα της Δάφνης-Υμηττού, γραφτείτε στις σελίδες μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: Facebook, Facebook Group, Instagram, Twitter.


Φθινοπωρινές εκδηλώσεις Δήμου Δάφνης – Υμηττού «Η δική μας Μελίνα» – Μουσικοθεατρική Παράσταση – 17.09.2023 και ώρα 20:00 Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής, Δάφνη

 


Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού τιμώντας τη Μελίνα Μερκούρη, της οποίας το όνομα φέρει ένα εκ των δύο εμβληματικών Θεάτρων Βράχων στον Λόφο Κοπανά στην πόλη μας, φιλοξενεί τη μουσικοθεατρική παράσταση «Η δική μας Μελίνα», αφιερωμένη στη γυναίκα που «αγκάλιασε» τον πολιτισμό και στον Δήμο μας.

Ένα μουσικό μωσαϊκό που αναβιώνει τις μνήμες για τη Μελίνα και αναδεικνύει την πορεία της σημαντικής αυτής Ελληνίδας, που αγωνίστηκε διεθνώς για την προβολή της χώρας μας και του ελληνικού Πολιτισμού, μέσα από την καλλιτεχνική και προσωπική της διαδρομή, στον κινηματογράφο, το θέατρο και την κοινωνική της δράση. Τα τραγούδια των Μάνου Χατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Σταύρου Ξαρχάκου, Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοΐζου και άλλων δημιουργών, θα «ζωντανέψουν» ξανά στη σκηνή, άρρηκτα συνδεδεμένα με την κάθε στιγμή της ζωής της.

Μια γυναίκα με ιδιαίτερα δυναμική προσωπικότητα, έντονη πολιτική δράση, θάρρος και τόλμη, η οποία μοίρασε τη ζωή της ανάμεσα στην τέχνη της υποκριτικής και στην πολιτική δράση.

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστεί για τον πολιτισμό. Αυτό είναι η κληρονομιά της, αυτό είναι η περιουσία της και αν το χάσουμε αυτό, δεν είμαστε κανείς», έλεγε η Μελίνα συνεχίζοντας την αέναη προσπάθειά της να επιστρέψουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα μας, πάλι στην Ελλάδα.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από βιντεοπροβολή, με στιγμιότυπα που «φωτογραφίζουν» τις πιο σημαντικές στιγμές από την αρχή της ζωής της έως το θάνατό της. Άλλωστε, όπως έλεγε στους δικούς της ανθρώπους λίγο πριν πεθάνει:

«Προσέξτε καλά, δεν θα αφήσετε να με ξεχάσουν, δεν θέλω να γίνω ανάμνηση, θέλω να είμαι καθημερινά μαζί σας! Γιατί πεθαίνεις πραγματικά, όταν σε έχουν ξεχάσει…»!

 Η Μελίνα αγάπησε την Ελλάδα, γι’ αυτό και η Ελλάδα την αγάπησε…Η μνήμη της θα μείνει πάντα ζωντανή και η Μελίνα, η δική μας Μελίνα, θα μείνει για πάντα στην καρδιά μας.

Μία συνάντηση που αξίζει να παρακολουθήσετε, για να θυμηθείτε, αλλά και για να οραματιστείτε… Για ένα καλύτερο μέλλον  για όλους μας !

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

AΦΗΓΗΣΗ: ΜΑΙΡΗ ΜΟΣΧΟΥ

ΤΡΑΓΟΥΔΙ: ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΚΙΝΟΣΑΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: RAMSIS MVM

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: ΜΑΙΡΗ ΜΟΣΧΟΥ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ

ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΠΕΝΤΑΜΕΛΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Με τη συνδιοργάνωση της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια